100 χρόνια Μιχάλης Κακογιάννης: 11 έως 14 Ιουνίου στην Ηλιούπολη

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Ηλιούπολης σηματοδοτείται με μια 4ημερη εκδήλωση 11, 12, 13 και 14 Ιουνίου με το αφιέρωμα στον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, για τα 100 χρόνια από την γέννηση του.

Το τετραήμερο αυτό αφιέρωμα στον σπουδαίο σκηνοθέτη περιλαμβάνει τις προβολές των τριών ταινιών του «Ο Βυσσινόκηπος», «Τρωάδες» και «Ηλέκτρα» στον θερινό κινηματογράφου Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη».

Τις ταινίες προλογίζουν ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης, ο Γιάννης Ζουμπουλάκης και ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος. Παράλληλα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης θα παρουσιαστεί σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη.

Η γνωριμία και η συνεργασία του Μιχάλη Κακογιάννη με τον Μίκη Θεοδωράκη υπήρξε σταθμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και την τέταρτη και  τελευταία μέρα του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί συναυλία από την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη» στον χώρο του «Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Θερινός Κινηματογράφος Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη»:

  • Παρασκευή 11 Ιουνίου «Ο Βυσσινόκηπος» στις 21.00
  • Σάββατο 12 Ιουνίου «Τρωάδες» στις 21.00
  • Κυριακή 13 Ιουνίου «Ηλέκτρα» στις 21.00

Δευτέρα 14 Ιουνίου συναυλία στο χώρο του «Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής» από την «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη».

Ερμηνεύουν  ο Παναγιώτης Πετράκης και η Μαριόλα Σαββέρια. Ώρα έναρξης 21.00

Το μήνυμα του δημάρχου Ηλιούπολης για τα «100 χρόνια Μιχάλης Κακογιάννης»

“Το  «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» μας τιμά φέτος με την συνεργασία του και το πρόγραμμα του θερινού cine «Μελίνα Μερκούρη» θα ξεκινήσει με  αφιέρωμα στις ταινίες του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά για τον παγκόσμιο κινηματογράφο και τις περιορισμένες ψηφιακές λύσεις της περιόδου του lockdown, θα απολαύσουμε στο ανακαινισμένο και ασφαλές περιβάλλον του δημοτικού κιν/φου μας, εκλεκτές ταινίες κάτω από τον ουρανό της πόλης με συντροφιά το άρωμα του γιασεμιού.”

Γιώργος Χατζηδάκης  Δήμαρχος Ηλιούπολης

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -