ΙΣΤΟΡΙΕΣ

10χρονος έφτιαξε μίνι αγρόκτημα και βοήθησε τους γονείς του να αγοράσουν σπίτι

Ένα μικρό αγόρι βοήθησε την οικογένειά του να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειαζόταν για το δάνειο του σπιτιού φτιάχνοντας ολομόναχος ένα μίνι αγρόκτημα.

Ο Αλίκ Γκορντιούκοφ από το Καλίνινγκραντ έγινε διάσημος στα κοινωνικά δίκτυα όταν έφτιαξε στην αυλή του σπιτιού του ένα πλήρες αγρόκτημα στο οποίο εκτρέφει νεοσσούς, ορτύκια και κότες.

Το αγόρι ήθελε να βοηθήσει την οικογένειά του να συγκεντρώσει τα χρήματα για την προκαταβολή του στεγαστικού δανείου και πρόσφατα, με τη βοήθειά του, οι γονείς του κατάφεραν να αγοράσουν ένα νέο σπίτι.

Ο πατέρας του είχε κάνει αίτηση για δάνειο, αλλά σχεδόν πάντα την απέρριπταν. Όμως στάθηκαν τυχεροί και εγκρίθηκε υποθήκη 1,5 εκατομμυρίου ρουβλιών.

«Μαζεύαμε λεφτά για πολύ καιρό για την πρώτη δόση, προσπαθούσαμε, στο τέλος δεν είχαμε αρκετά… Όχι πολλά, όμως ήταν επίσης μεγάλο ποσό. Χρειαζόμασταν 50.000-60.000. Το παιδί πήρε λεφτά από τον κουμπαρά του και είπε “Μαμά, αυτά είναι για σένα και για τον μπαμπά”. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα μετρήσαμε, ήταν 50.000», θυμάται η μητέρα του Λιουντμίλα Κουρμπόνοβα.

«Πήρα το σετ του νεαρού κηπουρού, πήρα το χώμα, τους σπόρους. Έβαλα τους σπόρους στο έδαφος, τους έβαλα στο περβάζι και πάντα τους πότιζα. Βγήκαν τόσο ωραίες ντομάτες», είπε ο Αλίκ.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες, η μητέρα του Αλί υποστηρίζει τα εγχειρήματα του γιου της και τον βοηθάει να διευθύνει ένα τόσο μεγάλο νοικοκυριό.


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button