11ο Amorgos Tourism Film Festival: Παρακολουθείστε διαδικτυακά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού!

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Το 11ο Amorgos Tourism Film Festival θα πραγματοποιηθεί 10-15 Νοεμβρίου 2020 στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου 5 αστέρων «Aegialis Hotel & Spa» στην Αμοργό, με αυστηρούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας και προβληθεί διαδικτυακά.

Ο σημαντικός κινηματογραφικός και πολιτιστικός αυτός θεσμός αποτελεί συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού και του Δήμου Αμοργού, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΟΤ, του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου, και του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

Η καρδιά του κινηματογράφου θα χτυπάει στην Αμοργό τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ έχει στόχο μέσα από τη δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας, να ενθαρρύνει την προώθηση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω των Οπτικοακουστικών Μέσων, να προωθήσει τον πολιτισμό και τον τουρισμό όχι μόνο της Αμοργού και των Κυκλάδων αλλά όλης της Ελλάδας.

Το φετινό Amorgos Tourism Film Festival θα πραγματοποιηθεί με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Όσοι επισκέπτες βρεθούν στην Αμοργό για να παρακολουθήσουν τις προβολές του Φεστιβάλ αλλά και να πάρουν μέρος στις περιορισμένες, λόγω τη πανδημίας δράσεων, καλούνται να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα από test COVID-19 εντός 72 ωρών. Επίσης να τηρήσουν με πειθαρχεία τα μέτρα προστασίας όπως έχουν οριστεί από την Πολιτεία.

Aegialis Hotel & Spa

Επιπλέον το Amorgos Tourism Festival θα φιλοξενηθεί και φέτος στις εγκαταστάσεις του Aegialis Hotel & Spa, και θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον covid-19, με συνεχείς απολυμάνσεις των εγκαταστάσεων και τήρηση των αποστάσεων στις αίθουσες προβολής και στο εστιατόριο. Το ξενοδοχείο έχει πιστοποιηθεί με το Covid-Shield της TUV AUSTRIA Hellas.

Aegialis Hotel & Spα

Περισσότερες πληροφορίες για τη σύνδεση σας στο: https://amorgosfilmfestival.com/

Η Αμοργός αποτελεί πολιτιστικό προορισμό καθώς και το ιδανικό σκηνικό για ποιοτικές κινηματογραφικές παραγωγές

«Η Αμοργός αποτελεί πολιτιστικό προορισμό καθώς και το ιδανικό σκηνικό για ποιοτικές κινηματογραφικές παραγωγές. Είχαμε σχεδιάσει αρκετές καινοτομίες για το φετινό Φεστιβάλ. Λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην διαδικτυακή μετάδοση των προβολών. Παρακολουθούμε καθημερινά τις επιδημιολογικές εξελίξεις από τις οποίες εξαρτώνται όλες οι διοργανώσεις και δράσεις στο νησί μας. Ο πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος.

Πολλές καινοτομίες

Θα πραγματοποιηθούν προβολές των ταινιών με ελεύθερη πρόσβαση, ομιλίες, εργαστήρια και Master Classes με θέμα το Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Κινηματογράφηση Τουριστικών Ταινιών.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Amorgos Tourism Film Festival

Το Amorgos Tourism Film Festival είναι μια διεθνής, τετραήμερη εκδήλωση που ξεκίνησε το 2010 κατά την διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό «ΥΠΕΡΙΑ». Από τότε πραγματοποιείται ανελλιπώς σε ετήσια βάση παρουσιάζοντας κορυφαίες τουριστικές και ταξιδιωτικές ταινίες.

Η αποστολή του Φεστιβάλ είναι να διατηρήσει και να εξελίξει την πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ όλων των παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας με τους καλύτερους παραγωγούς τουριστικών και ταξιδιωτικών ταινιών καθώς και να γίνει αρωγός της αναγνώρισης των καλύτερων τουριστικών ταινιών διεθνώς. Από το 2017, το Φεστιβάλ είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών – CIFFT η οποία δημιουργήθηκε το 1989 στη Βιέννη, για να αναγνωρίσει, επιβραβεύσει και να πανηγυρίσει την υπεροχή των καλύτερων Ταξιδιωτικών Ταινιών στη Βιομηχανία Μάρκετινγκ. Επίσης η CIFFT αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια γενική της συνέλευση στην Αμοργό αναβαθμίζοντας το κύρος και την αξία του νησιού και αναγνωρίζοντας τη διεθνή ακτινοβολία του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο οπτικοακουστικός τομέας είναι διεθνώς ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προώθησης του τουριστικού προϊόντος και εμπειρίας γι’ αυτό και το Φεστιβάλ υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών – UNWTO και την Ευρωπαϊκή Ταξιδιωτική Επιτροπή.[/box]

Η τελετή λήξης του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού το 2019. Οι νικήτριες, οι νικητές και δεξιά στην άκρη η ψυχή του Φεστιβάλ Ειρήνη Γιαννακοπούλου, του Aegialis Hotel & Spa. Δίπλα της η Ελένη Κουντουρουπή, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού.

Η οικογένεια του Aegialis ο Νικήτας και η Ειρήνη Γιαννακοπούλου, ο Σταμάτης Γιαννακόπουλος και η Ελένη Κουντουρουπή, ο Σταύρος Λουλουργάς και η Καλλιώβη Γιαννακοπούλου, έχουν καταθέσει την ψυχή τους σε αυτόν τον θεσμό και πάντα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με πολύ αγάπη και ποιότητα σε κάθε δράση που έχει τη δική τους υπογραφή!

Δείτε Amorgos Film Tourism Festival, στιγμές από 2019

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -