ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

14ο Animasyros 2021: Η ελευθερία το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ

Η ελευθερία είναι η κεντρική θεματική του φετινού 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, το οποίο δίνει ραντεβού με το σινεφίλ κοινό στην Ερμούπολη στις 22-26/09.

Την έμπνευση για την επιλογή του φετινού θέματος έδωσε η συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και συγκεκριμένα η φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας […],και έκαμα με την Επανάσταση», η οποία εκφωνήθηκε σε λόγο του στην Πνύκα.

Εκτός από τα animation που θα αφορούν την προσωπική ελευθερία και την επανάσταση, το πρόγραμμα του Animasyros φιλοξενεί το αφιέρωμα «MEDanima» το οποίο συγκεντρώνει ταινίες κινουμένων σχεδίων της Μεσογείου, από το Ισραήλ μέχρι τη Βόρειο Αφρική και τη Γαλλία. Ακόμα, εμπλουτίζονται οι διαγωνιστικές κατηγορίες της διοργάνωσης με δύο νέα βραβεία: το K.ID.S για τις ταινίες που απευθύνονται σε παιδιά και το Animapride για την καλύτερη LGBTQI+ ταινία. Παράλληλα «τρέχει» το Διεθνές Πανόραμα, στο οποίο περιλαμβάνονται κορυφαία animation από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της Αγοράς διεξάγονται το Pitching Forum, παρουσιάσεις σε σύγχρονα θέματα, ενώ και λόγω του «MEDanima» η έμφαση φέτος θα δοθεί σε χώρες της ευρύτερης Μεσογείου. Προς το παρόν οι αιτήσεις συμμετοχής για το Forum δεν έχουν ανοίξει, ωστόσο έχει ξεκινήσει η καταβολή συμμετοχών για τα διαγωνιστικά τμήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ έως τις 30/6.

Αν θες να μάθεις περισσότερα ή να δηλώσεις εθελοντής στο φεστιβάλ μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του Animasyros.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button