2021: Ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον | Του Φώτη Σιούμπουρα

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Με ελπίδες και προσδοκίες  προσεγγίζουμε σχεδόν πάντα κάθε νέα χρονιά που έρχεται. Το ίδιο θα κάνουμε και για το 2021, παρότι προβάλει με έντονες αμφιβολίες και δυσοίωνες προεκτάσεις. 

Τώρα στο τέλος αυτής της χρονιάς η πανδημία  εξακολουθεί να προκαλεί τρόμο στον πληθυσμό, ενώ αγωνία επικρατεί για την επόμενη ημέρα.

Πως θα ξεπεράσουμε την θανατηφόρα επέλαση της πανδημίας; Τι θα μείνει από μια οικονομία, η οποία μόλις πέρασε τον κάβο των μνημονίων βρέθηκε μπροστά στα lockdown; Πώς θα μπορέσει η Ελλάδα να επανέλθει σε επίπεδα δημοσιονομικής κανονικότητας; Και πώς θα ξεπεράσουν χιλιάδες Έλληνες τις επαγγελματικές-οικονομικές δυσκολίες, τον διαλυμένο τουρισμό, την αναστολή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών;

Ιδιαίτερα δραματικός υπήρξε ο περιορισμός των εισοδημάτων, η διακοπή λειτουργίας και η χρεοκοπία χιλιάδων κυρίως μικρών επιχειρήσεων, η διόγκωση της ανεργίας και η μείωση του ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια ευρώ προς το παρόν, όπως αντιστοίχως και των δημοσίων εσόδων και η συντριβή του πιο παραγωγικού τομέα της οικονομίας μας, του τουρισμού.

Εν μέσω αυτού του εφιάλτη όμως  με  πάνω από 1,7 εκατ. νεκρούς σε όλο τον κόσμο, με την Ελλάδα να βιώνει τραγικές καταστάσεις, με περισσότερα από 4.000 θύματα του κορονοϊού και με αιωρούμενα τα αγωνιώδη ερωτήματα, διαφαίνεται η ελπίδα, που αποτυπώνεται στο εμβόλιο , το οποίο και φαντάζει ως το σπουδαιότερο και μοναδικό όπλο καταπολέμησης της πανδημίας.  

Πρόκειται για πραγματικό θαύμα που θα μας δώσει τις ζωές μας πίσω, όσο το δυνατόν ταχύτερα και πάντως μέσα στη νέα χρονιά που ξημερώνει.

Η πανδημία όμως εκτός από τραγωδία, είναι και μια ευκαιρία για τη χώρα μας.  Ένα έθνος φοβικό μέχρι πρότινος ,μπροστά σε κάθε αλλαγή και μεταρρύθμιση ,ανοίγεται τώρα, τολμά, καινοτομεί.

Η πανδημία μάς έμαθε πολλά θετικά: Τη σημασία της πειθαρχίας. Τη σημασία της κρατικής περίθαλψης . Την ποιότητα των επιστημόνων μας. Την αξία και τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Τώρα στη νέα εποχή που διανοίγεται μπροστά μας  χρειάζονται νέες ,μεταρρυθμιστικές  ιδέες. Χρειαζόμαστε στρατηγικά μανιφέστα από τα κόμματα και επεξεργασμένες προτάσεις και όχι ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις.  Xρειαζόμαστε  τολμηρά μεταρρυθμιστικά προγράμματα, αν θέλουμε να  έχουμε πραγματική  προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά ας αισιοδοξήσουμε, όπως επιβάλλει το πνεύμα των ημερών. Και ας ελπίσουμε ότι με το τέλος αυτού του εφιάλτη θα ανοίξει μία νέα περίοδος ανάπτυξης, που βαθμιαία θα θεραπεύσει τις πληγές που άνοιξε η επιδημία του κορωνοϊού και θα διαγράψει τις προοπτικές ενός καλύτερου αύριο για όλους.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Φώτης Σιούμπουρας

Δημοσιογράφος

Διευθυντής – Σύμβουλος Έκδοσης – Εκδότης

Φώτης Σιούμπουρας

Περισσότερα άρθρα του Φώτη Σιούμπουρα ΕΔΩ


Δείτε ακόμη:

Πολυτεχνείο: Συγκλονιστική μαρτυρία του Φώτη Σιούμπουρα, εκφωνητή στο ρ/σ του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης το ΄73

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -