ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

38 νέες προσλήψεις από τον Δήμο Λειψών… «εναντίον» COVID-19!

Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ο Δήμος Λειψών προχώρησε σε 38 προσλήψεις Δημοτών από 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Ως τουριστικός προορισμός, οι Λειψοί άντεξαν στους «τριγμούς» της φετινής σεζόν και διατήρησαν σε ικανοποιητικό βαθμό το μερίδιο τους στην αγορά, κυρίως χάρη στους δεσμούς που έχει «χτίσει» ο Δήμος τα τελευταία χρόνια με την Ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα να μην επέλθει κατάρρευση των τουριστικών εσόδων, όπως σε άλλα μέρη.

Ωστόσο, η έντονη πίεση από την πανδημία δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο.

Ανταποκρινόμενος στα σημεία των καιρών και με κύριο γνώμονα την κοινωνική πρόνοια  και την προστασία των Δημοτών, ο Δήμος Λειψών υπέγραψε συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την ειδικότητα ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας με ένα τουλάχιστον μέλος από τις περισσότερες οικογένειες ντόπιων στο νησί. Εξ’αυτών, 18 συμβάσεις είναι διάρκειας οκτώ μηνών και εντάσσονται στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, ενώ 4 συμβάσεις είναι τετράμηνες και 16 συμβάσεις έχουν διάρκεια δύο μηνών και χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους του Δήμου.

«Στον τόπο με τις περισσότερες γεννήσεις πανελληνίως, είναι μέλημα μας να φροντίζουμε τα μέλη της μεγάλης μας οικογένειας που  ακούει στο όνομα, Λειψοί. Στο πνεύμα αυτό προχωρήσαμε άμεσα σε προσλήψεις που θα ανυψώσουν το ηθικό, θα παρέχουν ασφάλιση και θα αποτελέσουν μια τονωτική οικονομική «ένεση» για 38 συνανθρώπους, αδελφούς και συνδημότες μας!», δήλωσε σχετικά με την απόφαση του Δήμου για νέες προσλήψεις, ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος.


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button