ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

4 λόγοι που προκαλούν αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Τέσσερις βασικούς λόγους για τους οποίους είναι “εξαιρετικά αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας” ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του  στο συνέδριο του «The Economist».

Αυτοί είναι:

  • Πρώτον: Οι αυξημένες καταθέσεις στην Ελλάδα αντιστοιχούν ήδη στο 14% του Α.Ε.Π.. Είναι οι υψηλότερες στις χώρες του ΟΟΣΑ αμέσως μετά των Η.Π.Α.. Και μεγάλο μέρος τους θα επιστρέψει στην αγορά. Ενώ παράλληλα τα έσοδα του τουρισμού θα είναι φέτος σαφώς μεγαλύτερα των περσινών. Παρά τις δυσκολίες, οι αφίξεις αυξάνονται και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία του τουρισμού το δεύτερο εξάμηνο.
  • Δεύτερον: Το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0»., γιατί προβλέπει εκταμιεύσεις 7,5 δισ. μέσα στο 2021, οι οποίες δεν είχαν καν υπολογιστεί. Αλλά και γιατί οι πόροι του θα εισφέρουν στο Α.Ε.Π. ακόμη 7 μονάδες σε βάθος επταετίας.
  • Τρίτον: Το Κράτος ήδη δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια στην ιστορία μας, ενώ τα «κόκκινα» δάνεια εκτιμούμε πως θα είναι σε μονοψήφιο ποσοστό μέχρι το 2022. Που σημαίνει ότι αποκαθίσταται, πια, όλος ο μηχανισμός ρευστότητας της αγοράς και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.
  • Τέταρτον: Τώρα ξεκινούν και οι ευνοϊκές συνέπειες των διαρθρωτικών αλλαγών που συντελέστηκαν μέσα στην πανδημία. Γιατί το ψηφιακό κράτος και η τηλεργασία, το νέο εργασιακό πλαίσιο και ο αναπτυξιακός νόμος και, κυρίως, η διάλυση μύθων και προκαταλήψεων για την Ελλάδα, την καθιστούν ήδη προορισμό για εθνικές και διεθνείς επενδύσεις. Είναι κάτι που πιστοποιούν και οι διαρκείς αναβαθμίσεις της οικονομίας μας από όλους τους οίκους.


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button