Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια ευκαιρία να δημιουργήσουμε μαγευτικές γεύσεις που θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους μας.
Δεν χρειάζεται όμως να περάσουμε ώρες στην κουζίνα για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα!
Γράφει η Κατερίνα Ματέρη.
Εδώ σας παρουσιάζουμε πέντε εύκολες, γρήγορες και εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες συνταγές που θα κλέψουν την παράσταση στο γιορτινό τραπέζι.
1. Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. αλεύρι
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής για το γλάσο
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια.
- Ρίξτε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε.
- Κόψτε τα μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα σχήματα (αστέρια, δέντρα, κτλ.) και ψήστε στους 180°C για 10-12 λεπτά.
- Διακοσμήστε με χρωματιστό γλάσο.
2. Κορμός σοκολάτας (Bûche de Noël)
Υλικά:
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- 100 γρ. καρύδια
Εκτέλεση:
- Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος.
- Σπάστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με τη σοκολάτα και τα καρύδια.
- Σχηματίστε έναν κορμό σε αντικολλητικό χαρτί και τυλίξτε τον.
- Βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα.
3. Χριστουγεννιάτικα muffins με άρωμα κανέλας
Υλικά:
- 250 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 ml γάλα
- 100 ml ηλιέλαιο
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και τα υγρά σε ένα άλλο.
- Ενώστε τα δύο μείγματα και μοιράστε σε φόρμες για muffins.
- Ψήστε στους 180°C για 20-25 λεπτά.
- Διακοσμήστε με άχνη ζάχαρη ή γλάσο.
4. Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόδι και καρύδια
Υλικά:
- 1 μαρούλι
- 1 ρόδι
- 100 γρ. καρύδια
- 50 γρ. φέτα σε κύβους
- Ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και μέλι για τη σως
Εκτέλεση:
- Πλύνετε και κόψτε το μαρούλι.
- Προσθέστε το ρόδι, τα καρύδια και τη φέτα.
- Χτυπήστε τη σως και περιχύστε τη σαλάτα.
5. Γιορτινός κέικ με ξερά φρούτα και μπαχαρικά
Υλικά:
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. ξερά φρούτα (σταφίδες, δαμάσκηνα)
- 1/2 κ.γλ. κανέλα και μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέστε τα αυγά.
- Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν και τα μπαχαρικά.
- Ανακατέψτε τα φρούτα και βάλτε το μείγμα σε φόρμα.
- Ψήστε στους 180°C για 50 λεπτά.
Αυτές οι συνταγές είναι απλές, γρήγορες και γεμάτες Χριστουγεννιάτικο άρωμα. Φέρτε χαμόγελα και γεύσεις στο γιορτινό τραπέζι με ελάχιστη προσπάθεια!