5 σημάδια που θα σου δείξουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα στο τηλέφωνο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Από το τηλέφωνο φυσικά είναι πιο εύκολο να πει κάποιος ψέματα! Από κοντά μιλάει και η γλώσσα του σώματος βλέπεις! Όμως υπάρχουν σημάδια να τους τσακώσετε… και τηλεφωνικά.

Μερικά σημάδια φωνάζουν και μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι κάποιος σου λέει ψέματα στο τηλέφωνο. Εξάλλου ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!!!

5 σημάδια που θα σου δείξουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα στο τηλέφωνο

  1. Μπερδεμένα λόγια – ασάφεια
  2. Ανεξακρίβωτες πληροφορίες
  3. Επίκληση στο συναίσθημα
  4. Διακυμάνσεις στα συναισθήματα – συμπεριφορά
  5. Αλλαγή θέματος

Μπερδεμένα λόγια – ασάφεια 

Εάν αποφεύγει να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ή δίνει ασαφείς απαντήσεις, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι προσπαθεί να κρύψει κάτι. Εάν ο συνομιλητής σου είναι ειλικρινής, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να απαντήσει στις ερωτήσεις σου με ξεκάθαρα λόγια.

Ανεξακρίβωτες πληροφορίες

Εάν κάποιος σου πει διαφορετικές εκδοχές για την ίδια ιστορία, ή αλλάζει την ιστορία, τότε αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι σου λέει ψέματα. Το ίδιο ισχύει, αν κάποιος προσθέσει ξαφνικά μια νέα πληροφορία χωρίς αποδείξεις που δεν την είχε αναφέρει προηγουμένως. Όταν κάποιος προσπαθεί να θυμηθεί μια ιστορία ή να δημιουργήσει από το μυαλό του μια ιστορία, είναι πιθανό να κάνει λάθη ή να παραλείψει λεπτομέρειες.

Επίκληση στο συναίσθημα

Εάν προσπαθεί να σε κάνει να νιώσεις άσχημα ή να σου τραβήξει την προσοχή με γλυκόλογα, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι προσπαθεί να σε κάνει να πιστέψεις το ψέμα του. Επίσης, μπορεί να πει ότι πληγώνεται ή ότι τον απογοητεύεις αν δεν τον πιστέψεις, προκειμένου να σου δημιουργήσει ενοχές.  Εκφράσεις όπως “λυπάμαι”, “φοβάμαι” ή “αισθάνομαι μόνος” θέλουν προσοχή!

Διακυμάνσεις στα συναισθήματα – συμπεριφορά

Εάν κάποιος ξαφνικά αρχίσει να συμπεριφέρεται διαφορετικά και δεν μιλά με τον τρόπο που συνηθίζει, μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Για παράδειγμα, εάν κάποιος που είναι συνήθως ανοιχτός και λαλίστατος… ξαφνικά γίνει μυστικοπαθής, λακωνικός ή επιθετικός, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι σου λέει ψέματα.

Αλλαγή θέματος

Εάν ρωτήσεις κάποιον για ένα συγκεκριμένο θέμα, κι αυτός κάνει σαν να μην άκουσε και σε αγνοεί και μιλάει για κάτι διαφορετικό, τότε σίγουρα είναι ένα σημάδι πως προσπαθεί να αποφύγει να απαντήσει την ερώτησή σου και άρα πιθανώς να λέει ψέματα σε αυτό που τον ρώτησες.

Φράσεις που θέλουν προσοχή…

 «Δεν ξέρω τι εννοείς»

«Δεν θυμάμαι»

«Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό»

«Πιστεύεις ότι σου λέω ψέματα;»

«είσαι τρελός/η» 

«είσαι υστερικός/ή» 


 

Χρύσα Σαραντοπούλου

Χρύσα Σαραντοπούλου
Δημοσιογράφος/ Σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας/
Εναλλακτική θεραπεύτρια

#xriselida

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -