5 συνταγές για εύκολα χριστουγεννιάτικα γλυκά

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική εποχή για να γεμίσετε την κουζίνα σας με υπέροχες μυρωδιές από φρεσκοψημένα γλυκά.

Γράφει η Κατερίνα Ματέρη.

Αν ψάχνετε για εύκολες αλλά εντυπωσιακές συνταγές, σας έχουμε καλύψει! Εδώ είναι πέντε γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε με λίγα υλικά και σε λίγο χρόνο.

1. Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα με Κανέλα

Υλικά:

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  3. Ρίξτε το αλεύρι, την κανέλα και το γαρίφαλο και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
  4. Πλάστε τα μπισκότα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά.
  5. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο.

2. Κορμός Σοκολάτας (Χριστουγεννιάτικος Κορμός)

Υλικά:

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση:

  1. Θρυμματίστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
  2. Λιώστε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  3. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Πλάστε τον κορμό σε ρολό και τυλίξτε τον σε μεμβράνη.
  5. Βάλτε τον στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν τον σερβίρετε.

3. Μελομακάρονα

Υλικά:

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 φλ. μέλι για το σιρόπι

Εκτέλεση:

  1. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τη σόδα και τον χυμό πορτοκαλιού.
  2. Προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη.
  3. Πλάστε τα μελομακάρονα και ψήστε στους 180°C για 20-25 λεπτά.
  4. Ζεστάνετε το μέλι με λίγο νερό και βουτήξτε τα μελομακάρονα στο σιρόπι.

4. Μπράουνις με Άρωμα Πορτοκαλιού

Υλικά:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

  1. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
  2. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέστε το μείγμα της σοκολάτας.
  3. Ρίξτε το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Ψήστε στους 180°C για 25-30 λεπτά.

5. Τρουφάκια με Κακάο

Υλικά:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. τριμμένα μπισκότα
  • 3 κ.σ. κακάο
  • Τρούφα ή καρύδα για επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Ανακατέψτε το ζαχαρούχο γάλα με τα μπισκότα και το κακάο.
  2. Πλάστε σε μικρές μπαλίτσες.
  3. Κυλήστε τις τρουφίτσες σε τρούφα ή καρύδα.
  4. Βάλτε τις στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τις σερβίρετε.

Με αυτές τις συνταγές, τα Χριστούγεννα θα γίνουν ακόμα πιο γλυκά!

Δοκιμάστε τις και μοιραστείτε τη μαγεία με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -