ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μαθητές μετέτρεψαν σε βιβλία τα σκαλιά του σχολείου!

Οι μαθητές του 57ου Λυκείου Αθηνών αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερό τους χρόνο δημιουργικά. Πήραν πινέλα και μετέτρεψαν τα σκαλιά του σχολείου τους σε διαχρονικά και κλασικά βιβλία.

Μετά από σχεδόν πέντε μήνες τηλεκπαίδευσης τη Δευτέρα 12 Απριλίου οι μαθητές των Λυκείων της χώρας επέστρεψαν στα θρανία, με τους μαθητές ειδικά της τρίτης λυκείου να μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Μπορεί η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις να φτάνει απειλητικά στο τέλος της, μπορεί η πραγματικότητα που βιώνουν οι μαθητές του Λυκείου τον τελευταίο καιρό να είναι αρκετά δύσκολη, ωστόσο πράξεις έκφρασης αισιοδοξίας και ελπίδας είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Όπως μετέδωσε το 57ο Λύκειο μέσω των social media, οι μαθητές αξιοποίησαν με τον δικό τους τρόπο τις διακοπές επιλέγοντας να πάρουν πινέλα και να μετατρέψουν τα σκαλιά του σχολείου τους σε βιβλία!
Έτσι λοιπόν διάφορα κλασικά βιβλία όπως το 1984 του Όργουελ, το “Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια” της Harper Lee, η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη, η Πολιτεία του Πλάτωνα και άλλα πολλά σπουδαία και διαχρονικά βιβλία, κοσμούν τις εγκαταστάσεις του εν λόγω Λυκείου. Γιατί η γνώση είναι το όπλο μας!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button