ΕΡΓΑΣΙΑ

5η Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Το Υπουργείο Οικονομικών, συνεπές με τα χρονοδιαγράμματα που το ίδιο έθεσε, ενεργοποιεί την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

  • Από την Τρίτη 5/1/2021 έως και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, οι δικαιούχοι του 5ου κύκλου του επιτυχημένου χρηματοδοτικού σχήματος μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης.
  • Το συνολικό ύψος της διαθέσιμης χρηματοδοτικής ενίσχυσης προβλέπεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ.
  • Έτσι, η συνολική απευθείας στήριξη του Κράτους προς τις επιχειρήσεις, και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες, μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα φθάσει τα 7 δισ. ευρώ.
  • Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021.

Πότε ξεκινά και ποιές επιχειρήσεις αφορά ο πέμπτος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής;

Από την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021 ενεργοποιήθηκε ο πέμπτος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής που αφορά επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω του κορονοϊού COVID-19 από τον Σεπτέμβριο ως και τον Δεκέμβριο 2020. Όπως και στον προηγούμενο κύκλο, έτσι και σε αυτόν το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο, με μόνη προϋπόθεση τη διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021.

Το συνολικό ύψος της χρηματοδοτικής ενίσχυσης για τον πέμπτο κύκλο προβλέπεται στα 1,5 δισ. ευρώ γεγονός που ανεβάζει τη συνολική απευθείας στήριξη του κράτους προς τις επιχειρήσεις -και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες- μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στα 7 δισ. ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την 15 Ιανουαρίου 2021 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» (https://www.aade.gr/mybusinesssupport). Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button