ΙΣΤΟΡΙΕΣ

9χρονη Ελληνίδα η πρωταθλήτρια γυμναστικής της Αιγύπτου

Η επιτυχία της Αναστασίας Ρεκτσίνι έχει δώσει μεγάλη χαρά σε όλη την ελληνική κοινότητα του Καΐρου καθώς είναι μόλις 9 ετών και είναι πρωταθλήτρια της γυμναστικής στην Αίγυπτο.

Η Αναστασία αγωνίστηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες Αιγύπτιους αθλητές στην κατηγορία juniors κάτω των δέκα και κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους αιγυπτιακούς ρυθμικούς αγώνες γυμναστικής.

Η Αναστασία είναι κόρη του Ευστράτιου Ρεκτσίνι και της Μάι Χούρυ και της εγγονής του Αντώνη Ρεκτσίνι, που κατείχε τη θέση του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στο Κάιρο για πολλά χρόνια.Να σημειωθεί ότι παλαιότερα ο Αιγυπτιακός Ελληνισμός διακρινόταν από τις επιτυχίες των αθλητών του. Η συρρίκνωση περιόρισε τις επιτυχίες, αλλά η μικρή Αιγυπτιώτισσα Αναστασία Ρεκτσίνι αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ελληνισμού στη χώρα του Νείλου και σε αυτόν τον τομέα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button