ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι: Mεταμόρφωσαν το δωμάτιο μιας πολύτεκνης οικογένειας

Η εθελοντική ομάδα «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) από το Ηράκλειο Κρήτης ανακαίνισαν δωμάτιο πολύτεκνης οικογένειας.

Συγκεκριμένα, μεταμόρφωσαν ριζικά το παιδικό δωμάτιο τριών παιδιών. Πολύτιμη βοήθεια οι μάστορες που εργάστηκαν με τους εθελοντές.

Όπως σημείωσαν οι «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι»: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και υπερήφανοι ως ομάδα, που καταφέραμε να αλλάξουμε την ζωή μίας πολύτεκνης οικογένειας προς το καλύτερο. Είμαστε διπλά χαρούμενοι που τα τρία ανήλικα παιδιά που μένουν στο σπίτι έχουν πλέον ένα δωμάτιο ιδανικό για να κάνουν όνειρα και να γίνει το νέο αυτό δωμάτιο τους, κυψέλη γνώσης και δημιουργίας». 

Δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα “αλληλεγγύη” καθώς χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από 5 μήνες ώστε να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μάστορες και εργάτες διαφορετικών ειδικοτήτων συμμετείχαν στην παρέμβαση. «Ήταν μάλιστα πρώτη φορά που χρειάστηκε να παρέμβουμε και να κάνουμε επιπλέον βελτιώσεις μέσα στο σπίτι και να δημιουργήσουμε ξεχωριστό χώρο μέσα στο σπίτι για τους γονείς. Το ένα παιδί κοιμόταν στο σαλόνι, το άλλο παιδί σε μικρό αποθηκάκι και το τρίτο μαζί με τους γονείς. Ευχαριστούμε θερμά κάθε πολίτη που μας εμπιστεύτηκε μέσω της στήριξης που μας δίνει από τους κουμπαράδες και όλες τις εταιρείες που συνέβαλαν με κάθε τρόπο».Στο εγχείρημα συνέβαλαν ομογενείς και φιλέλληνες της Στουτγάρδης και ο οργανισμός Kretahilfe e.V. Εμπιστεύτηκαν το όνειρο των εθελοντών και έκαναν δωρεά ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να ολοκληρωθεί το δωμάτιο.

Το Εθελοντικό Σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι» (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2013. Σκοπός του Οργανισμού είναι να προάγει τον εθελοντισμό στην πόλη του Ηρακλείου γύρω από θέματα γενικού, επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Να ευαισθητοποιεί κυρίως τους νέους, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες. Να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους.

Βασικοί στόχοι του σωματείου είναι η παροχή κάλυψης βασικών αναγκών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι ανακαινίσεις παιδικών δωματίων και η φροντίδα του περιβάλλοντος.

Η ομάδα από το Δεκέμβριο του 2012 διοργανώνει εθελοντικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που έχουν μεγάλη απήχηση σε όλο το κόσμο του Ηρακλείου. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν στηρίξει την προσπάθειες εκατοντάδες πολίτες και έχουν στηρίξει το έργο τους δεκάδες πολίτες ως Εθελοντές. Αξιοσημείωτο πάνω από 240 Εθελοντές έχουν βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι όλα αυτά τα χρόνια .

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την ανακαίνιση του σπιτιού:


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button