Adele: Αναδείχθηκε γυναίκα καλλιτέχνης του αιώνα
Η Adele ανακηρύχθηκε η γυναίκα καλλιτέχνης του αιώνα με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφήνοντας πίσω τις Madonna, P!nk και Rihanna.
Τα στατιστικά στοιχεία παρουσιάστηκαν ενόψει της Εθνικής Ημέρας Άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία για τέταρτη φορά θα εορταστεί τον Οκτώβριο του 2021 με φετινό θέμα «Γιορτάζοντας τις Γυναίκες της Μουσικής».
Στην ανακοίνωση του εορτασμού αποκαλύπτεται ποιες είναι οι γυναίκες τραγουδίστριες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις άλμπουμ από το 2000, καθώς και τα πιο εμπορικά άλμπουμ γυναικών καλλιτεχνών.
Η Adele βρίσκεται στην κορυφή του chart της Βρετανικής Φωνογραφικής Βιομηχανίας (BPI), καθώς και τα τρία άλμπουμ της είναι στη δεκάδα των άλμπουμ γυναικών καλλιτεχνών με τις καλύτερες πωλήσεις. Το δεύτερο άλμπουμ της Adele, «21» με έξι εκατομμύρια αντίτυπα, μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην κορυφή της λίστας των άλμπουμ γυναικών καλλιτεχνών.
Το top 10 των γυναικών με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο (2000-2021) αποτελούν οι:
1) Adele
2) P!nk
3) Madonna
4) Rihanna
5) Dido
6) Amy Winehouse
7) Kylie Minogue
8) Beyoncé
9) Britney Spears
10) Lady Gaga
Τα 10 άλμπουμ γυναικών καλλιτεχνών με τις καλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι:
1) Adele – 21
2) Amy Winehouse – Back to Black
3) Adele – 25
4) Leona Lewis – Spirit
5) Lady Gaga – Fame
6) Dido – No Angel
7) Dido – Life For Rent
8) Norah Jones – Come Away With Me
9) Adele – 19
10) Emeli Sandé – Our Version of Events
Η Εθνική Ημέρα Άλμπουμ διοργανώνεται από κοινού από την BPI – την ένωση ανεξάρτητων και μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου που απονέμει τα Brit Awards και Mercury Prize) – και την Ένωση Δισκοπωλείων.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!
Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!
Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!