ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αεροπλάνο έπεσε σε πλατεία χωριού: Από θαύμα σώθηκε ο πιλότος και οι κάτοικοι – Φώτο

Καθαρή τύχη είχαν ο νεαρός πιλότος του μονοκινητήριου αεροπλάνου αλλά και οι κάτοικοι του χωριού στην Πρώτη Σερρών!!!

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε λίγο πριν από τις 9.30 το πρωί της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020 στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Πρώτα χτύπησε σε πλάτανο, μετά έπεσε στο σπίτι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος χειριστής του μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους -που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη- πετούσε για αρκετή ώρα, αρκετά χαμηλά γύρω από το χωριό, χτύπησε με το φτερό του ένα ψηλό δέντρο (έναν πλάτανο συγκεκριμένα), με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η πτώση. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ

Ο νεαρός χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου είναι καλά στην υγεία του

Μιλώντας στο GRTimes.gr, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, είπε πως επρόκειτο για εκπαιδευτικό μονοκινητήριο αεροπλάνο, το οποίο για άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία κατέπεσε ακριβώς πάνω στον πλάτανο της κεντρικής πλατείας, για να καταλήξει σε πρόσοψη σπιτιού. Όπως ήταν φυσικό, αρχικά, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν είχε τραυματιστεί κανείς, υπήρξε αναστάτωση.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ

 Το αεροπλάνο έπεσε σε πλάτανο

«Ο νεαρός πιλότος πετούσε σε χαμηλό ύψος και προφανώς από λάθος χειρισμό έπεσε πάνω στον πλάτανο. Μέσα στην ατυχία μας όμως ήμασταν τυχεροί, γιατί κανένας πολίτης δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία, ενώ ο πιλότος τραυματίστηκε ελαφρά, οπότε είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Επιπλέον, το αεροσκάφος δεν έπιασε φωτιά, συνεπώς δεν είχαμε περισσότερα προβλήματα», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο νεαρός χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου είναι καλά στην υγεία του!!!

Σύμφωνα με τον κ. Φραστανλή, ο νεαρός πιλότος, ο οποίος κατάγεται από το Ροδολίβος Σερρών, μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο Σερρών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Έχει μόνο εκδορές και μώλωπες, οπότε όλα πήγαν καλά», πρόσθεσε ο κ. Φραστανλής. Ανέφερε, δε, ότι δεν υπάρχει καμιά πρόθεση από την πλευρά του δήμου να αναζητήσει ευθύνες. Αντίθετα, όπως είπε, θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στον νεαρό, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close