Αεροσκάφος πέταξε με 500 λούτρινες καμηλοπαρδάλεις για καλό σκοπό

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στην Βρετανία ένα αεροσκάφος γεμάτο λούτρινες καμηλοπαρδάλεις ανέβηκε στους ουρανούς για δεύτερη χρονιά.

Πέρυσι, το αεροσκάφος της RAF Voyager απογειώθηκε με 291 καμηλοπαρδάλεις να καταλαμβάνουν τις θέσεις των επιβατών του. Φέτος τα πληρώματα αύξησαν αυτόν τον αριθμό, με 500 από αυτά τα χαριτωμένα παιχνίδια να ταξιδεύουν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στόχος να συγκεντρωθούν χρήματα για το παιδιατρικό νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου.

Οι καμηλοπαρδάλεις θα βγουν τώρα σε δημοπρασία με πιστοποιητικό γνησιότητας που θα λέει ότι πέταξαν στο Voyager. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις θα δοθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση Giraffes On Tour, η οποία υποστηρίζει το Great Ormond Street Hospital.

Η συγκινητική ιστορία

Το 2023 είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση με επιβάτες καμηλοπαρδάλεις.

Πριν από την απογείωση, ο Ίαν Κόνγουεϊ, ο οποίος ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση αφού έχασε την κόρη του Λουίζ από μια σπάνια μορφή λευχαιμίας πριν από 10 χρόνια, είπε ότι η πτήση θα ήταν «πολύ συναισθηματική».

Και πρόσθεσε: «Θα είχε ξετρελαθεί… ως πατέρας, βλέποντας όλα αυτά να συμβαίνουν νιώθω περήφανος».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Great Ormond Street, η Louise συνδέθηκε με τον Geoffrey την καμηλοπάρδαλη, που αγόρασε από το κατάστημα του νοσοκομείου.

Ένα αντίγραφο σκάλισμά του στόλιζε την ταφόπετρά της και αναπαύθηκε μαζί της.

Μια σελίδα στο Facebook δημιουργήθηκε από φίλους της οικογένειας με εικόνες παιχνιδιών καμηλοπαρδάλεων που πετούν σε όλο τον κόσμο.

Ο πρεσβευτής του νοσοκομείου Clive Mear, ο οποίος παρακολούθησε την πτήση να φεύγει, είπε ότι η φιλανθρωπική οργάνωση είχε «μεγάλο αντίκτυπο» στη δουλειά του νοσοκομείου.

«Η κληρονομιά της Louise θα κάνει πραγματικά τη διαφορά».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -