Αγγλία: 10χρονος ζητάει από την Apple να αλλάξει το emoji του «σπασίκλα»

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένας πιτσιρικάς από την Αγγλία έβαλε στόχο να καταργηθεί το emoji του «σπασίκλα» και τη θέση του να πάρει άλλο με ένα πλατύ χαμόγελο.

Πρόκειται για τον 10χρονο Τέντι, ο οποίος ξεκίνησε εκστρατεία με την οποία ζητάει να γίνουν αλλαγές, βρίσκοντας το υπάρχον emoji με τα δύο μπροστινά δόντια που εξέχουν, πολύ προσβλητικό και υποτιμητικό απέναντι σε όσους φοράνε γυαλιά.

«Με κάνει να αισθάνομαι άσχημα, με αναστατώνει. Το βρίσκω πολύ προσβλητικό και είμαι σίγουρος πως το ίδιο ισχύει και για πολύ κόσμο ανά τον πλανήτη. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό. Η Apple κάνει άσχημη τη ζωή όσον φοράνε γυαλιά. Κάνει τον κόσμο να νομίζει ότι είμαστε σπασίκλες. Είναι απαίσιο», σχολίασε ο 10χρονος Τέντι, ο οποίος μάλιστα έχει και συγκεκριμένη πρόταση για την αντικατάσταση του emoji.

Η απαίτηση του Τέντι

Ο μαθητής με γυαλιά έφτιαξε τη δική του εκδοχή του emoji, αντικαθιστώντας το οδοντωτό χαμόγελο με ένα πλατύ χαμόγελο. Ονομάζει την εκδοχή του «ιδιοφυή emoji» και ελπίζει ότι η Apple θα αλλάξει σε αυτό.

«Έχει λεπτούς φακούς και λεπτό πλαίσιο, και λίγο χαμογελαστό πρόσωπο αντί για τα φρικτά δόντια του κουνελιού», είπε. «Μου αρέσει να φοράω γυαλιά γιατί με κάνουν να βλέπω πολύ καλύτερα και φαίνονται ωραία και κομψά», πρόσθεσε.σπασίκλας emoji 10χρονοςΗ δασκάλα γαλλικών του 10χρονου, Madame Baillie τον βοήθησε να ξεκινήσει την αίτηση, πρώτα γύρω από το σχολείο και μετά διαδικτυακά. «Λατρεύω το περίεργο μυαλό του Τέντι και το γεγονός ότι παλεύει για αυτό στο οποίο πιστεύει», είπε.

Από την άλλη η μητέρα του, Εσμέ, δεν εξεπλάγη όταν έμαθε για την εκστρατεία του. «Ήταν πάντα έτσι, πραγματικά τον ενδιέφερε να μάθει, και παρακολουθεί πολλά ντοκιμαντέρ», είπε.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -