Αγόρασε παρατημένο εργοστάσιο και το μεταμόρφωσε σε σπίτι

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα παλιό εργοστάσιο τσιμέντου του 1973 μετέτρεψε σε παλάτι ο αρχιτέκτονας Ricardo Bofill, ο οποίος βρέθηκε εκεί τυχαία.

Το εργοστάσιο, που βρίσκεται λίγο έξω από την Βαρκελώνη, είχε σταματήσει τη λειτουργία του μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έπρεπε να γίνουν αρκετές επισκευές όταν ο Ricardo Bofill και η ομάδα του το αγόρασαν.

Μετά από χρόνια, ο αρχιτέκτονας διαμόρφωσε το εξωτερικό της ιδιοκτησίας με βλάστηση και επίπλωσε το εσωτερικό για να είναι μοντέρνο και λειτουργικό.

Οι βιομηχανικές καμινάδες που κάποτε γέμιζαν τον αέρα με καπνό, τώρα είναι μέσα στο πράσινο, ένα τέλειο παράδειγμα του αποτελέσματος που μπορεί να έχει η δημιουργική σκέψη.Κάθε δωμάτιο έχει την δική του χρήση και δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους. «Νιώθω λες και ζω σε ένα κλειστό σύμπαν που με προστατεύει από τον έξω κόσμο και την καθημερινή ζωή» επισημαίνει ο Bofill.Υπάρχουν πολλά σημεία εσωτερικά και εξωτερικά που μπορείς να χαλαρώσεις σε όλη την ιδιοκτησία. Η ομάδα του Bofill έχει διαμορφώσει ειδικά και κάποια δωμάτια ως στούντιο.Εξωτερικά, το εργοστάσιο είναι καλυμμένο με γρασίδι, με ευκαλύπτους, φοίνικες και ελιές. Αυτό δίνει στο κτίριο μία «μυστηριώδη και ρομαντική ατμόσφαιρα» που το κάνει μοναδικό.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -