ΑΙ και στο YouTube – Πείραμα δημιουργεί τραγούδια με φωνές καλλιτεχνών

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το YouTube δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν μουσική με τις φωνές διάσημων καλλιτεχνών μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Πρόκειται για το πείραμα Dream Track. Στηρίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και ο χρήστης του Youtube μπορεί να φτιάξει soundtrack διάρκειας 30 δευτερολέπτων. Ανάμεσα στα πρόσωπα των καλλιτεχνών, των οποίων οι φωνές μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι οι Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Sia, T-Pain, Troye Sivan και Papoose.

Τα στελέχη του YouTube, οι Lyor Cohen και Toni Reid δήλωσαν πως «απλώς πληκτρολογώντας μια ιδέα και επιλέγοντας έναν καλλιτέχνη, ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί ένα πρωτότυπο soundtrack, στο οποίο θα υπάρχει η φωνή του επιλεγμένου καλλιτέχνη. Μία διαδικασία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μάλιστα, ήδη έχουν αναρτηθεί σχετικά παραδείγματα στο YouTube. Σ’ ένα απ’ αυτά ακούγεται ο Charlie Puth, ο οποίος χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, τραγουδάει «μια μπαλάντα για το πώς έλκονται τα ετερώνυμα».

Sτο πείραμα Dream Track μουσική και στίχοι έχουν δημιουργηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο θα υπάρχει η ένδειξη πως πρόκειται για περιεχόμενο που στηρίζεται στην AI. Την ίδια ώρα, το YouTube ανέφερε πως μέσα στα επόμενα σχέδιά του είναι να δημιουργήσει φυσικούς ήχους καθώς όμως και η μετατροπή ενός ποπ κομματιού σε άλλο μουσικό είδος.

Την ίδια ώρα, καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρείες αντιδρούν στο πείραμα Dream Track, καθώς θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις φωνές τους αλλά και σχετικό ηχητικό περιεχόμενο.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -