«Ακόμα πιο κοντά»: Ένα τραγούδι για την πανδημία από τα παιδιά που την βίωσαν

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το Ίδρυμα Ωνάση μαζί με τους REC απηύθυναν ένα ανοιχτό κάλεσμα σε παιδιά και εφήβους να γράψουν για τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους γεννήθηκαν την περίοδο της πανδημίας. Έτσι, γεννήθηκε το «Ακόμα πιο κοντά».

Πώς βιώνει ένας έφηβος την πανδημία; Αν την έκανε τραγούδι, τι θα έλεγαν οι στίχοι που θα έγραφε; Ποια θα ήταν η μουσική σύνθεση που θα έντυνε αυτούς τους στίχους;

Παιδιά ηλικίας από 12 έως 17 ετών, μαζί με το urban pop συγκρότημα των REC, έκαναν τις σκέψεις τους στίχους, τις ιδέες τους μελωδία και έδωσαν ραντεβού στην καρδιά, δημιουργώντας ένα τραγούδι για την περίοδο της πανδημίας με τίτλο «Ακόμα πιο κοντά».

Τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η μουσική αποδείχθηκε θεραπευτική. Τον Δεκέμβριο του 2020, το Ίδρυμα Ωνάση μαζί με τους REC απηύθυναν ένα ανοιχτό κάλεσμα σε παιδιά και εφήβους να γράψουν για τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους γεννήθηκαν την περίοδο της πανδημίας. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Με περισσότερες από 500 συμμετοχές, συγκεντρώθηκαν ιδέες, σκέψεις, ακόμη και ζωγραφιές – υλικό ικανό για να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας του τραγουδιού.

Οι σκέψεις έγιναν στίχοι. Τα παιδιά συναντήθηκαν διαδικτυακά με το συγκρότημα των REC και ήρθαν ακόμη πιο κοντά, συζητώντας τις σκέψεις που έκαναν για την πανδημία, το lockdown, τη χρήση της μάσκας και όποιον άλλο προβληματισμό είχαν. Σε μία από τις διαδικτυακές συναντήσεις ήταν παρούσα η νεφρολόγος και εντατικολόγος Σάντυ Κολοβού, η οποία απάντησε σε απορίες και ερωτήματα των παιδιών.Στη διάρκεια των συναντήσεων, οι REC έγραψαν τη μελωδία του τραγουδιού και συγκέντρωσαν όλο το υλικό των παιδιών. Ο συνεργάτης τους, Δημήτρης Παπασταθόπουλος, κατέγραψε τα πάντα σε ένα χαρτί και ξεκίνησε να συνδέει στιχουργικά την κάθε λέξη, δημιουργώντας προτάσεις.

Οι λέξεις έγιναν στίχοι και οι στίχοι απέκτησαν νόημα. Έτσι δημιουργήθηκε το τραγούδι «Ακόμη πιο κοντά», μια απόδειξη πως η μουσική έχει τη δύναμη να νικάει κάθε αρνητικό συναίσθημα.

Ακούστε το παρακάτω:Ακόμα

http://https://www.youtube.com/watch?v=lx5MUP9sF0Q

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -