Ακραία ζέστη: Συμβουλές για να περιορίσουμε τις συνέπειες στον οργανισμό

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο ανθρώπινος οργανισμός καταπονείται σημαντικά από την παρατεταμένη ζέστη, επιβεβαιώνουν πνευμονολόγοι, συμβουλεύοντας για το πώς να συμπεριφερόμαστε το επόμενο διάστημα.

Καθώς η ζέστη στη χώρα αναμένεται να παραμείνει πολύ έντονη το επόμενο διάστημα, είναι κρίσιμης σημασίας ο οργανισμός να μην καταπονείται πέραν του απαραίτητου, τόσο στην πόλη όσο και στη θάλασσα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, είναι σημαντικό να περιορίσουμε την έκθεση του οργανισμού στον ήλιο, προσαρμόζοντας τις μετακινήσεις μας σε ώρες που δεν είναι οι θερμότερες της ημέρας.

Ο ίδιος συμβουλεύει να έχουμε πάντα μαζί μας νερό, ώστε να πίνουμε συχνά, μικρές ποσότητες και να διατηρούμε τον οργανισμό ενυδατωμένο και να αναπληρώνουμε την υγρασία που χάνεται από την εφίδρωση. Ο κ. Βασιλακόπουλος επισημαίνει ότι εφόσον το κλιματιστικό έχει πρόσφατα καθαριστεί ως προς τα φίλτρα του, τότε η χρήση του είναι άφοβη και μάλιστα επιβάλλεται αυτή την περίοδο του χρόνου – αρκεί να μην είναι ρυθμισμένο σε ακραίες τιμές.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -