ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ακρωτήρι Σκίζα: Το δυτικότερο σημείο της Κεφαλονιάς

Το Ακρωτήρι Σκίζα, το δυτικότερο σημείο της Κεφαλονιάς είναι το επίνειο της  Μονής των Κηπουραίων.

Είναι ένα από τα πιο δύσκολα και κακοτράχαλα σημεία της ακτογραμμής του νησιού μας και ίσως για αυτό ονομάστηκε και «σκίζα». Ο Μάκης Λεκατσάς το εξερεύνησε εδώ και καιρό χάρη στις οδηγίες και τη βοήθεια του Μπάμπη Ρηγάτου προέδρου των Καμιναράτων. Ο άνθρωπος που ξέρει το κάθε μονοπάτι της περιοχής.

Κατηφορίζοντας λοιπόν το μονοπάτι από το ιστορικό μοναστήρι της Μονής Κηπουραίων θα συναντήσεις το δυτικότερο άκρο της  Κεφαλλονιάς ,την εσχατιά της, το ακρωτήρι Σκίζα. Το τοπίο άγριο βραχώδες, σε πολλά σημεία γίνεται επικίνδυνο , οι βράχοι κόβουν σαν ξυράφι. Παρόλα αυτά η άγρια ομορφιά του σε προκαλεί να το εξερευνήσεις μέχρι και τον τελευταίο απόκρημνο βράχο του.

Τα βράχια κοφτερά και απόκρημνα βυθίζονται στα καταγάλανα νερά του  Ιονίου Πελάγους και η ματιά χάνεται στον ατέλειωτο ορίζοντα. Τα πελώρια κύματα συνήθως χτυπούν με μανία και σκαλίζουν  ασταμάτητα  τους βράχους του  σχηματίζοντας μορφή και σχήματα στο πέρασμα των χρόνων. Μόνος με τη θάλασσα, τον ουρανό και τον ατέλειωτο ορίζοντα αισθάνεσαι γαλήνη αλλά και δέος μπροστά σε αυτή την ομορφιά.

Κοιτώντας τον γκρεμό του θα δεις την απόκρημνη, απρόσιτη μαγική παραλία «Γυαλισκάρι» να σε προκαλεί να την περπατήσεις και να βουτήξεις στο παράξενο μπλε της θάλασσάς της. Μην ξεχνάτε ότι κατά μήκος της ακτογραμμής της Παλικής επεκτείνεται ένα από τα πιο δυνατά σεισμικά ρήγματα. Σε εποχή μπουνάτσας σε τρομάζει το βάθος του σημείου.

Είναι μια δύσκολη διαδρομή που πρέπει να μετράς , να υπολογίζεις το κάθε σου βήμα για να μην τραυματιστείς από τους βράχους – μαχαίρια. Δεν σας συνιστούμε να επιχειρήσετε εξερεύνηση χωρίς ντόπιο οδηγό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο www.kefaloniapress.gr

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button