Άλεξ Ρόκα: Με 76% παράλυση τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τον γύρο του κόσμου κάνει το μεγαλείο ψυχής του Άλεξ Ρόκα, που με 76% παράλυση τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης.

Ο Άλεξ Ρόκα πέρασε τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βαρκελώνης σε 5:50:51, εκπληρώνοντας το όνειρο ζωής του να τρέξει έναν μαραθώνιο ως αθλητής με 76 τοις εκατό εγκεφαλική παράλυση.
Ο Καταλανός αθλητής της Nike προσβλήθηκε από ερπητική ιογενή εγκεφαλίτιδα σε ηλικία έξι μηνών και πάσχει από προσβλήθηκε από ερπητική ιογενή εγκεφαλίτιδα σε ηλικία έξι μηνών.
Ο Άλεξ Ρόκα προπονείτο χρόνια για τον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης τρέχοντας επτά ημιμαραθώνιους προτού πάρει μέρος σε αυτόν. Μάλιστα, νωρίτερα φέτος, έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο Granollers, τερματίζοντας σε 2:45:16. Ένα μήνα αργότερα, τον Φεβρουάριο 2019, ολοκλήρωσε τον Ημιμαραθώνιο της Βαρκελώνης με καλύτερο προσωπικό χρόνο 2:38:28.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -