ΕΡΓΑΣΙΑ

Αλλαγές στις λαϊκές αγορές και ανακούφιση στους παραγωγούς!

Στις λαϊκές αγορές τα προϊόντα των παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών προβλέπονται σε υπουργική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, σήμερα 7 Απριλίου 2020, στον Γιώργο Παπαδάκη και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον Αντ1 μίλησε αναλυτικά για τη νέα απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης που πρόκειται να ανακοινωθεί επίσημα μέσα στην ημέρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης βάσει της απόφασης, «θα μπορούν οι παραγωγοί να φέρουν στα αστικά κέντρα τα προϊόντα τους από οποιαδήποτε περιφέρεια, αρκεί να μην μεταφερθεί ο παραγωγός, ή να έρθει μία φορά στο αστικό κέντρο».

Όπως εξήγησε δηλαδή, ο παραγωγός θα μπορεί να μεταβεί μια φορά στο αστικό κέντρο ή να στείλει εναλλακτικά τα προϊόντα του με μεταφορική εταιρεία στους πωλητές του. Οι πωλητές λαϊκών αγορών με υπεύθυνη δήλωση ότι θα μένουν για παράδειγμα στην Αθήνα και ότι θα τους στέλνουν τα πράγματα εκεί, θα μπορούν να πουλάνε τα προϊόντα παραγωγών από όλη την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε επίσης και στις παράλληλες λαϊκές που θα λειτουργούν την ίδια μέρα και ώρα, στον ίδιο δήμο, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός κόσμου. Δύο λαϊκές δηλαδή στον ίδιο δήμο, την ίδια μέρα. Κάθε λαϊκή αγορά «σπάει» στα δύο και δημιουργείται μια δεύτερη σε δρόμο σχετικά κοντά σε εκείνον που παραδοσιακά πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά σε κάθε συνοικία.

Στόχος είναι να μείνουν οι λαϊκές αγορές ανοιχτές, τηρώντας όλα τα προστατευτικά μέτρα.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι τώρα, στις λαϊκές αγορές λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, είχε απαγορευτεί η μετακίνηση των παραγωγών από Περιφέρεια σε Περιφέρεια.

Η νέα απόφαση έρχεται να δώσει ανάσα στους παραγωγούς να πωλήσουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές μεγάλων πόλεων και φυσικά να ρίξει τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα εφόσον έτσι υπάρχει επάρκεια.

 

Δείτε ακόμη:

Η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όλους

Η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» προσφέρει δωρεάν φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη.

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button