Άλλαξε το Σύνταγμα! Δείτε πως έγινε με το “Μεγάλο Περίπατο” (photos)

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Το κέντρο της Αθήνα αλλάζει και μαζί αλλάζουν και οι συνήθειές μας. Το Σύνταγμα απέκτησε περισσότερο χρώμα και περισσότερο χώρο για τους πεζούς, καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο Μεγάλος Περίπατος.

Το σύνθημα είναι ένα: περισσότερος ζωτικός χώρος στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Η κόκκινη λωρίδα είναι για τους πεζούς, ενώ στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως δημιουργείται εσοχή για στάση λεωφορείων ώστε να γίνεται εύκολα και με ασφάλεια η επιβίβαση – αποβίβαση των επιβατών.

Οι αλλαγές στην πλατεία Συντάγματος ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου 27/06/2020 στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της υλοποίησης του μεγάλου έργου.

Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως στην κάτω πλευρά της πλατείας ενώ, με τις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας, θα παραμείνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων.

Οι εργασίες προχωρούν γρήγορα και όσα τμήματα του Μεγάλου Περιπάτου ολοκληρώνονται, παραδίδονται την ίδια ώρα στο κοινό.

Με την πιλοτική διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στην πλατεία Συντάγματος δίνεται περισσότερος χώρος στους πεζούς και μια ειδική λωρίδα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης την διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων.

Εκτός από το Σύνταγμα, έχουν γίνει αλλαγές και στην οδό Πανεπιστήμιου.

Εκεί δημιουργήθηκε ποδηλατόδρομος 900 μέτρων και πεζόδρομος, που καλύπτει τις δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων.

Τοποθετήθηκαν και ζαρντινιέρες με φυτά, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν και  καινούργια παγκάκια.



viberΤο BestNews και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -