Αλλάζει όψη ένα οικοδομικό τετράγωνο στα Γλυκά Νερά

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Αναδιαμορφώνονται 2,5 στρέμματα στο Δήμο Παιανίας με την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας.

Η ανάπλαση γίνεται στο οικοδομικό τετράγωνο ΟΤ 531, στη Δημοτική Ενότητα των Γλυκών Νερών, που τα τελευταία χρόνια δεν ακολούθησε την ανάπτυξη άλλων περιοχών τόσο σε υποδομές όσο και σε κοινόχρηστους δημόσιους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας.

Στο σημείο αυτό, να τονίσουμε, πως σύμφωνα με πληροφορίες του in, οι παλαιές εγκαταστάσεις γηπέδων μπάσκετ που βρίσκονταν στο χώρο της ανάπλασης, δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ενώ εικάζεται πως δεν είχε ανανεωθεί και η άδεια λειτουργίας τους.

Η ανάπλαση στο ΟΤ 531 (οδός Σολωμού) προβλέπει την δημιουργία μιας νέας πλατείας και παιδικής χαράς 340 τ.μ περίπου σε έκταση 2.398,4 τ.μ, ενώ στον ίδιο χώρο δημιουργείται και υπαίθριο γυμναστήριο με την τοποθέτηση οργάνων και το υπόλοιπο τμήμα διαμορφώνεται ως χώρος πρασίνου και περιπάτου.

Περιμετρικά του οικοπέδου θα δημιουργηθεί επίσης ένας ποδηλατόδρομος, ενώ επί της οδού Σολωμού θα δημιουργηθούν και δέκα θέσεις στάθμευσης που θα καλύπτουν τις ανάγκες του κοινόχρηστου χώρου αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Το έργο προϋπολογισμού 385.196 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -