Ανακατασκευάζεται πλήρως το κλειστό γυμναστήριο στην Ιτέα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής για την υλοποίηση του έργου: «Επισκευή – Αντικατάσταση Φέροντος Οργανισμού Κελύφους Κλειστού Γηπέδου Ιτέας», προϋπολογισμού 1.435.205 €.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο καθορισμός νομικού πλαισίου συνεργασίας του Δήμου Δελφών με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία χρηματοδότησε και θα δημοπρατήσει το έργο.

Σκοπός του έργου είναι ο περιορισμός των προβλημάτων του φέροντος οργανισμού του υπάρχοντος κτιρίου και η εξασφάλιση της διαρκούς χρήσης του από τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.

Οι προβλεπόμενες εργασίες συνοπτικά αφορούν:

· Αποξήλωση υφιστάμενου φέροντος οργανισμού και επικάλυψης.

· Κατασκευή αντικαθιστούμενων και πρόσθετων θεμελίων.

· Τοποθέτηση νέων πάνελ με επαρκή θερμομονωτική λειτουργία στο νέο μεταλλικό σκελετό.

· Κατασκευή νέων κερκίδων στην νότια πλευρά του γηπέδου.

· Ριζική ανακατασκευή του χώρου των αποδυτηρίων λόγω των απαιτήσεων που ετέθησαν από τη Γ.Γ.Α. με πλήρη αντικατάσταση κουφωμάτων και δημιουργία νέων χώρων και WC.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ανταποκριθήκαμε σε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 1.435.205 € για την ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου της Ιτέας, ώστε να καλύπτει τις προδιαγραφές που καθόρισε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού»

Ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Προχωρούμε μαζί στην υλοποίηση ενός έργου εμβληματικού για την ευρύτερη περιοχή. Ενός έργου, το οποίο αποζητούσε χρόνια η τοπική κοινωνία.

Η ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου της Ιτέας είμαι βέβαιος ότι θα δώσει νέα ώθηση στην “μπασκετομάνα” Ιτέα και σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής. Μετράμε αντίστροφα πλέον για τη στιγμή εκείνη που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα παραδώσουμε το κλειστό γήπεδο στα παιδιά του τόπου μας».

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -