ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΦΥΣΗ

Ανακυκλώνω και κερδίζω! Μπες κι εσύ στο πρόγραμμα THE GREEN CITY

THE GREEN CITY: Ένα ειδικά εξοπλισμένο όχημα τύπου βαν γίνεται Κινητό Πράσινο Σημείο και σταθμεύει στις γειτονιές. Οι πολίτες παραδίδουν εκεί τα προς ανακύκλωση αντικείμενα και κερδίζουν πόντους που τους εξασφαλίζουν φθηνότερες αγορές.

Πρόκειται για το νέο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών – THE GREEN CITY, της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΑΤΤΙΚΗΣ) στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής.

Αναλυτικότερα :

Οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια και Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που θα προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία (θα υπάρχει ζυγιστικό μηχάνημα σε κάθε σημείο), θα κερδίζουν πόντους ΤΗΕ GREEN CITY.

Οι πόντοι αυτοί εξαργυρώνονται με προσφορές και εκπτώσεις από τις συνεργαζόμενες με το Πρόγραμμα Επιχειρήσεις.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, μπορεί να εγγραφεί σε αυτό με τους παρακάτω τρόπους:

 • Μέσω της mobile εφαρμογής The Green City, που είναι διαθέσιμη σε Google Play και App Store
 • Στα Κινητά Πράσινα Σημεία, είτε μέσω της ειδικής touch οθόνης ή μέσω γραπτής αίτησης
 • Μέσω της επίσημης σελίδας https://www.thegreencity.gr/

 


Βρες το δήμο σου (Στο πρόγραμμα THE GREEN CITY συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής)

Θέλεις να καταχωρήσεις την επιχείρηση σου ως συνεργάτης του THE GREEN CITY;

Τι κερδίζω ανακυκλώνοντας;

Ως μέλος του ΤΗΕ GREEN CITY, απολαμβάνεις πολλά οφέλη από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και παράλληλα βοηθάς το δήμο τους να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα!

Μάθε περισσότερα για τα οφέλη από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις εδώ.


 

Και η Cityzen στο πρόγραμμα THE GREEN CITY

Το THE GREEN CITY είναι το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής που προσφέρει άμεσο κέρδος σε όλους τους πολίτες που ανακυκλώνουν. Η Cityzen συνεργάζεται με το THE GREEN CITY και επιβραβεύει όσους ανακυκλώνουν, προσφέροντας έκπτωση στο parking και στο πλύσιμο αυτοκινήτου!

Οι πολίτες που έχουν ανακυκλώσει τα διαχωρισμένα υλικά (χαρτί/χαρτόνι, πλαστικά, αλουμίνιο, ανοξείδωτα αντικείμενα, μεταλλικά αντικείμενα, γυαλί, βρώσιμα έλαια, ρούχα, υφάσματα) ενημερώνονται μέσω της mobile εφαρμογής THE GREEN CITY και παραδίδουν τα υλικά σε Κινητά Πράσινα Σημεία (βαν), που πραγματοποιούν  προκαθορισμένα δρομολόγια καθημερινά στην Αττική. Ο τύπος και το  βάρος των υλικών που προσκομίζουν προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και σε άμεσο κέρδος στη στάθμευση και στον καθαρισμό αυτοκινήτων.

Η διαδικασία είναι απλή:

 • Οι πολίτες κάνουν εγγραφή στο πρόγραμμα.
 • Με το αριθμό του κινητού τους, με το email τους ή με  την κάρτα THE GREEN CITY, συλλέγουν πόντους σε  ηλεκτρονικό πορτοφόλι, βάσει του βάρους των υλικών που  ανακυκλώνουν και ζυγίζονται πάνω στο Κινητό Πράσινο Σημείο. π.χ. 1 κιλό υλικών αλουμινίου θα αντιστοιχεί σε ΧΧΧ πόντους.
 • Στο website και στην mobile εφαρμογή THE GREEN CITY μπορούν να βλέπουν ανά πάσα στιγμή τους διαθέσιμους  πόντους τους και τις προσφορές της Cityzen, ώστε  να προχωρούν σε εξαργυρώσεις μέσα από το Cityzen App ή το cityzenparking.com.

Το άμεσο όφελος που κερδίζουν στη Cityzen όσοι πολίτες ανακυκλώνουν αφορά:

ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

 • Συλλέγοντας 1000 πόντους, προσφέρεται έκπτωση 2€ για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου (πλύσιμο μέσα ή έξω, πλύσιμο μέσα-έξω, βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου).
 • Συλλέγοντας 2500 πόντους, προσφέρεται έκπτωση 5€ για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου (πλύσιμο μέσα-έξω, βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου).
 • Συλλέγοντας 7500 πόντους, προσφέρεται έκπτωση 15€ για τον βιολογικό καθαρισμό του αυτοκινήτου.

Η προσφορά πλυντηρίου ισχύει για τα πλυντήρια Cityzen Πύργος Αθηνών ,Cityzen Εμμανουήλ Μπενάκη, Cityzen Μαρούσι Αίθριο, Cityzen Μαρούσι Φραγκοκκλησιάς

  • Η προσφορά ισχύει με κράτηση μέσω Cityzen app και cityzenparking.com.
  • H προσφορά ισχύει για κράτηση με προπληρωμή ή κράτηση με πληρωμή στο σταθμό.
  • Το ποσό έκπτωσης θα αφαιρείται από το τελικό ποσό με την συμπλήρωση ενός promo code στο αντίστοιχο πεδίο εντός του Cityzen app ή του cityzenparking.com.
  • To ποσό πληρωμής θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε κάθε περίπτωση και θα αφαιρείται αντίστοιχα 2€ ή 5€ ή 15€.

ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

 • Συλλέγοντας 1000 πόντους, προσφέρεται έκπτωση 2€ στο parking.
 • Συλλέγοντας 2000 πόντους, προσφέρεται έκπτωση 4€ στο parking.


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button