ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην Κάλυμνο

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας βρέθηκε στην Κάλυμνο και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για τον καταδυτικό τουρισμό, που ανοίγει το δρόμο για την αδειοδότηση του καταδυτικού πάρκου και την ανάπτυξη μιας μορφής τουρισμού, που μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κάλυμνο.

Άνοιξε ο δρόμος για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην Κάλυμνο

Κάλυμνο

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στην ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού, χαρακτηρίζοντας την Κάλυμνο πυλώνα ανάπτυξης αυτού του είδους τουρισμού, επισημαίνοντας ότι το Φεστιβάλ Αναρριχητικού Τουρισμού τελεί πλέον υπό την αιγίδα του υπουργείου και θα έχει την ανάλογη προβολή.

Κάλυμνο

 

«Είμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα στην οποία πρέπει να προσαρμόσουμε τον τουρισμό μας και να προσαρμοστούμε και εμείς οι ίδιοι. Δεν είναι βέβαιο ότι ο μαζικός τουρισμός, όπως τον γνωρίζαμε, θα επανέλθει και πολύ περισσότερο ότι θα επανέλθει τα δύο επόμενα χρόνια.

Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης λιγότερου ευάλωτου, περισσότερο ανταγωνιστικού και με όρους αειφορίας.

Η Κάλυμνος μπορεί να υπηρετήσει αυτό το μοντέλο, μπορεί να κάνει στροφή στην ποιότητα, να αναπτύξει νέες μορφές τουρισμού που προσελκύουν επισκέπτες υψηλού εισοδήματος όπως ο αναρριχητικός, ο καταδυτικός και ο  θαλάσσιος τουρισμός», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.

 

Τριήμερη επίσκεψη στην Κάλυμνο πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Κόνσολας είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο του νησιού, κ. Διακομιχάλη Δημήτρη, καθώς και με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλύμνου. 

Επίσης, είχε συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, κ. Μανώλη Μουσελλή, αυτοδιοικητικούς φορείς, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη εργασίας με τους παραγωγικούς, επιστημονικούς, τουριστικούς φορείς και τους ανθρώπους και στελέχη του τουρισμού στο νησί.

Κάλυμνο

Δείτε ακόμη:

Εγκαινιάστηκε στην Αλόννησο το πρώτο ελληνικό υποθαλάσσιο Μουσείο

υποθαλάσσιο Μουσείο

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button