Ανδρέας Λοβέρδος: «Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, δεν έφυγα από την πολιτική. Θα είμαι παρών.»

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την επόμενη κίνηση του μετά την αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ και δήλωσε «Είμαι κεντρώος-μεταρρυθμιστής πολιτικός, θα είμαι παρών στο χώρο του Κέντρου» με προμετωπίδα το “Εμπρός! Όλα για την Ελλάδα”.

Στην ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων με τίτλο «Εμπρός». ο κ. Λοβέρδος περιέγραψε τις πολιτικές του θέσεις, αυτοπροσδιοριζόμενος ως πολιτικός του Κέντρου.

«Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ , δεν έφυγα από την πολιτική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ομιλία πολιτικών φίλων και υποστηρικτών του ενώ συμπλήρωσε ότι με τη σημερινή του δημόσια τοποθέτηση διατυπώνει τις βασικές θέσεις για τις πολιτικές εξελίξεις χωρίς παρελθοντολογία αλλά για το μέλλον.

«Αυτοπροσδιορίζομαι ως κεντρώος-μεταρρυθμιστής πολιτικός. Από την πρώτη στιγμή» είπε ο κ. Λοβέρδος και τάχθηκε υπέρ των μη κρατικών – Με Κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων («και πολύ αργήσαμε» σημείωσε) για να προσθέσει: «Είναι σωστό, είναι δίκαιο, είναι συμφέρον, είναι μεταρρυθμιστικό.). Μίλησε επίσης για το μεταναστευτικό και τάχθηκε υπέρ της ασφάλειας των πολιτών.

Λοβέρδος: Πολύ σωστά έπραξα που έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, ζει στον κόσμο του
«Είμαι πολύ βέβαιος ότι έπραξα το σωστό, φεύγοντας τον Ιούλιο του 2023, από το κόμμα που ανήκα. Καμία θέση δεν είχα και ούτε καταδεχόμουν να έχω μέσα στο πολιτικό αντιπολιτευτικό κομφούζιο, που αρνείται να δει την πραγματικότητα και ζει στον δικό του κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά για την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ.

Επεσήμανε ότι είναι πολιτικών των έργων καθώς και ότι «δεν δίστασε σε κρίσιμες στιγμές να πάρω αποφάσεις δύσκολες, αλλά αναγκαίες που αποδείχθηκαν σωτήριες. Με κόστος ναι. Αλλά για τις οποίες σήμερα είμαι υπερήφανος».

Λοβέρδος: Λέω όχι σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ -Τι σχέση έχει με το Κέντρο;
Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στη συζήτηση για σύμπλευση των «προοδευτικών δυνάμεων» τασσόμενος κατηγορηματικά αντίθετος με τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αρκετά με τις γενικότητες. Αρκετά με τις αοριστίες. Αρκετά με τα κρυμμένα λόγια. Να μας πούνε όσοι το υποστηρίζουν αυτό, πρώτα απ΄όλα ποιες είναι αυτές οι «προοδευτικές» δυνάμεις. Με ονόματα να μιλήσουν για συνεργασίες. Γιατί προφανώς και δεν αναφέρονται στους νεφελίμ. Στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται. Ή έστω σε κάποια από τα κομμάτια του. Αλλά ούτε αυτοί τολμούν να πούνε το όνομα και θέτουν μία ομπρέλα που τάχα υπάρχει. Εγώ τολμώ. Ως πολιτικός του Κέντρου προφανώς και λέω όχι σε συνεργασία με όσους αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί, αλλά μας απέδειξαν πως είναι μαύρο σκοτάδι. Τι σχέση έχει το Κέντρο με όλα όσα ζήσαμε, αλλά και βλέπουμε σήμερα να συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ» είπε με έμφαση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας μια αναδρομή στην υπουργική του θητεία, είπε χαρακτηριστικά: «Έκανα ως υπουργός τα πάντα στον τομέα της μείωσης σπατάλης/διαφθοράς. Εκεί μετρήθηκα και νίκησα. Έδωσα πίσω στους πολίτες ετησίως δις ευρώ».

«Και η πολιτική για μένα είναι, όπως προείπα, πρώτα απ’ όλα ιδέες και πολιτικές θέσεις…κι απ αυτές τις ιδέες δεν κάνω ούτε ένα βήμα πίσω καθώς ποτέ δεν υπολόγισα το πολιτικό κόστος μπροστά στο κοινό καλό», σημείωσε .

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -