Ανδρέας Βαζαίος και Άννα Ντουντουνάκη κατέκτησαν 4 μετάλλια!!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Έγραψε ιστορία ο Ανδρέας Βαζαίος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης, στη Γλασκώβη της Σκωτίας, σε πισίνα 25 μέτρων, κατακτώντας το 2ο του χρυσό μετάλλιο! Ο Έλληνας κολυμβητής, λίγα λεπτά μετά το χάλκινο στα 100μ Μικτής Ατομικής και δύο ημέρες μετά το χρυσό μετάλλιο στα 200μ Μικτής Ατομικής, που συνδυάστηκε με Ευρωπαϊκό ρεκόρ, ανέβηκε στην κορυφή του Ευρωπαϊκού βάθρου και στα 200μ πεταλούδα.

Στον τελικό, ο Ανδρέας Βαζαίος μετά τα πρώτα 100 μέτρα κάνε μία εξαιρετική κούρσα, πέρασε όλους τους αντιπάλους του και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με επίδοση 1:50.23, πετυχαίνοντας παράλληλα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, “διαλύοντας” το προηγούμενο που είχε ο ίδιος από τις 13/12/2017 με 1:51.23.

Μισή ώρα περίπου νωρίτερα, ο 25χρονος Ανδρέας Βαζαίος τερμάτισε σε 51.62, βελτιώνοντας περαιτέρω το πανελλήνιο ρεκόρ (51.75) που είχε πετύχει στον χθεσινό ημιτελικό, μένοντας πίσω από τους δύο Ρώσους: τον Κλιμέντ Κολεσνίκοφ (51.15) και τον Σεργκέι Φεσίκοφ (51.59), από τον οποίο έχασε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά, κατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο.

Την Παρασκευή ο Έλληνας κολυμβητής με ρεκόρ Ευρώπης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ μικτής ατομικής. Ο Ανδρέας Βαζαίος τερμάτισε σε 1:50.85, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον δεύτερο, το Νορβηγό Τόμοε Ζενιμότο Χβας (1:51.79), ενώ κατέρριψε το 1:51.36 που είχε ο Λάζλο Τσεχ από τις 4/12/2015 και την αντίστοιχη διοργάνωση της Νετάνια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε τα 5 μετάλλια συνολικά σε αντίστοιχες διοργανώσεις ξεπερνώντας τον Γιάννη Δρυμωνάκο που είχε 2 μετάλλια. Συνολικά η Ελλάδα έφτασε στα 13 μετάλλια στις 19 αντίστοιχες διοργανώσεις  που έχει πάρει μέρος και μάλιστα τα 2 φετινά χρυσά ήταν τα πρώτα χρυσά που κατέκτησε.

Τεράστια επιτυχία και για την Άννα Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με 56.44 και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και συνολικά η δεύτερη που ανεβαίνει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, μετά τη Νέρι Νιαγκουάρα. Η Ντουντουνάκη, η οποία συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (57.18) που είχε πετύχει στον χθεσινό ημιτελικό, έκανε τρομερή κούρσα και γύρισε πρώτη στο πρώτο 50άρι, σε 26.11. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, πέτυχε έξι πανελλήνια ρεκόρ στη Γλασκώβη σε έξι κούρσες (τρεις στα 50μ. και τρεις στα 100μ.).

Οι δηλώσεις της στην μικτή ζώνη:

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Είπα στον εαυτό μου να μπω στην κούρσα όσο πιο γρήγορα μπορώ και… βλέπουμε, (εξηγώντας πώς κατάφερε να κάνει τόσο γρήγορο πρώτο 50άρι γύρισε πρώτη σε 26.11). Αποδείχθηκε αρκετό για να πάρω ένα απρόσμενο μετάλλιο… και τώρα κλαίω από χαρά![/box]

Ανδρέας Βαζαίος και Άννα Ντουντουνάκη κατέκτησαν 4 μετάλλια!!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -