ΠΑΙΔΙ

Άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη εντόπισαν 11χρονη που είχε εξαφανιστεί

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός κοριτσιού από τη Θεσσαλονίκη. Το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε κλήση για την 11χρονη στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000».

Άμεσα, ξεκίνησε η συνεργασία με τις Αρχές για την ενεργοποίηση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων AMBER ALERT HELLAS,  ενώ ταυτόχρονα κινητοποιήθηκε η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής». Σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης έσπευσαν άμεσα στην περιοχή για την αναζήτηση της ανήλικης.

Λίγη ώρα μετά, η ανήλικη εντοπίστηκε από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, Κοντό Βασίλη και Διαμαντίδη Χαράλαμπο. Άμεσα, στο σημείο έσπευσε η Κινητή Ιατρική Μονάδα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όπου και εξέτασε το παιδί και εξακριβώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης έχει εκπαιδευτεί προσφάτως από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα πλαίσια της ένταξης του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων AMBER ALERT HELLAS.

dhmotiko-1.jpg

«Τέτοιες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση καθώς πέραν των 12 δημοτικών αστυνομικών που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία τη στιγμή που χάθηκε η 11χρονη, ενημερώθηκαν και προσήλθαν με δική τους βούληση άμεσα και χωρίς χρονοτριβή προκειμένου να συνδράμουν άλλοι 20 δημοτικοί αστυνομικοί. Οργανώθηκαν σε κλιμάκια σύμφωνα με το πρωτόκολλο ενεργειών πάνω στο οποίο έχουν εκπαιδευτεί από το Χαμόγελο του Παιδιού και εντόπισαν την 11χρονη μέσα σε μία ώρα», αναφέρει σε ανάρτηση του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την Δημοτική Αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής.

Μετά την επιτυχημένη έρευνα και άμεση ανεύρεση 11χρονης από τους ανθρώπους της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συνάντησή τους με τον  Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στην έρευνα και άμεση ανεύρεση για την 11χρονη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη 28 Απριλίου 2020, μεταξύ του Προέδρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κου Κώστα Γιαννόπουλου και των ανθρώπων της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διεξάχθηκε στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Δημοτικής Αστυνομίας για τη συμμετοχή και κινητοποίησή τους σε περιπτώσεις εξαφανίσεων, αλλά και τη σημαντική συμβολή τους σε πρόσφατο περιστατικό εξαφάνισης. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Για άλλη μια φορά αποδεικνύετε στην πράξη ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με αποτελεσματικότητα και αμεσότητα όταν ένα παιδί εξαφανίζεται. Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για τη συνέπεια, την αποτελεσματικότητα και την ευαισθησία που έχετε επιδείξει. Η συμβολή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δεν λειτουργείτε μόνο ως εθελοντές, αλλά ως άνθρωποι. Ελπίζουμε οι υπόλοιποι δήμοι να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμα σας».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή βοήθειας σε παιδιά, στην Ελλάδα και διεθνώς, έχει ως θεμελιώδη αρχή τις συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς, με παρεμφερείς στόχους και αξίες. Λαμπρό παράδειγμα της άριστης συνεργασίας μεταξύ φορέων και οργανισμών και των άμεσων αποτελεσμάτων που αυτή επιφέρει στις ενέργειες υποστήριξης των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη, αποτελεί η συνεργασία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Οι άνθρωποι της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης αποτελούν πλέον μέλη της μεγάλης οικογένειας του Οργανισμού και στέκονται δίπλα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, στηρίζοντας άμεσα και αποτελεσματικά τις δράσεις και τον μηχανισμό που ενεργοποιείται σε περιπτώσεις Amber Alert για τις εξαφανίσεις Ανηλίκων από 0 έως 18 χρονών και Missing Alert για τις εξαφανίσεις Ενηλίκων από 18 έως 60 χρονών.

Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με σκοπό την ένταξη του ανθρωπίνου δυναμικού της στον επιχειρησιακό βραχίονα του Οργανισμού και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής» του Οργανισμού, σε περιπτώσεις ενεργοποίησης Amber Alert και Missing Alert. Έκτοτε οι άνθρωποι της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κινητοποιούνται άμεσα σε περιπτώσεις εξαφανίσεων, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή τους σε περιστατικό εξαφάνισης 11χρονής από την Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 21 Απριλίου 2020.

Στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας που έχει θεμελιωθεί, επίκειται η περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργιών μεταξύ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, μέσω της υλοποίησης επιπλέον εκπαιδευτικών σεμιναρίων και κοινών δράσεων.

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 210-3306140
press@hamogelo.gr

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button