ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Άνδρος: Ανοίγει το Μουσείο Γουλανδρή με αναδρομική έκθεση του Γ.Ρόρρη

Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι, στο μουσείο της Άνδρου αναδρομική έκθεση με τίτλο «Η ευγένεια του απέριττου», αφιερωμένη στον διακεκριμένο ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη.

Η έκθεση του Γιώργου Ρόρρη στο μουσείο Γουλανδρή της Άνδρου εγκαινιάζεται στις 4 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου. 

Ο Γιώργος Ρόρρης διακρίνεται πλέον ως ένας από τους σπουδαιότερους εικαστικούς δημιουργούς της γενιάς του. Συλλέκτες και πολιτιστικοί οργανισμοί αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τα πιο σημαντικά έργα του ζωγράφου, από τα πρώτα του βήματα έως σήμερα.

Η έκθεση στο μουσείο Γουλανδρή στην Άνδρο, ακολουθεί μια αναδρομική προσέγγιση του έργου του καλλιτέχνη. Περιλαμβάνοντας σχεδόν 60 πίνακες και σχέδια, επιχειρεί να ανιχνεύσει την καλλιτεχνική του εξέλιξη μέσα από τρεις ενότητες: τη σχέση του ζωγράφου με το ατελιέ του, τις επιδράσεις που δέχτηκε από τους δασκάλους του και την αδιάκοπη εξερεύνηση του σώματος, φτιαγμένου «από σάρκα και οστά».

Γιώργος Ρόρρης (1963-) Γυναίκα ξαπλωμένη στο χώμα / Woman lying on the Ground/ 2018, Λάδι σε καμβά / Oil on canvas/Συλλογή Μπάμπη Ηλιόπουλου

Η συμβολή του Γιώργου Ρόρρη στην ετοιμασία της έκθεσης υπήρξε καθοριστική. Η βοήθειά του στην επιλογή των έργων, οι κατευθύνσεις του σχετικά με τη σκηνογραφία και το στήσιμο των πινάκων, οι συνεντεύξεις που παραχώρησε για τη σύνταξη του «Χρονολόγιου» της συνοδευτικής έκδοσης δίνουν την ευκαιρία στον θεατή να καταδυθεί ακόμη πιο απολαυστικά στη δουλειά του.

Πορτραίτο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή 2017-2018 / Λάδι σε καμβά / Oil on canvas / Συλλογή Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η έκθεση συνοδεύεται από τρίγλωσση έκδοση (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά), που ετοίμασε η επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Κουτσομάλλη-Μορώ.

Μουσείο Γουλανδρή στην Άνδρο, Διάρκεια έκθεσης: 4 Ιουλίου-3 Οκτωβρίου 2021, Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 11.00-15.00 και 18.00-21.00, Δευτέρα 11.00-15.00 / Δευτέρα απόγευμα – Τρίτη κλειστά

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button