«Άνω Κάτω»: To πρώτο ανάποδο σπίτι στην Αθήνα βρίσκεται στο Πικέρμι

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στο Πικέρμι Αττικής χτίστηκε το πρώτο ανάποδο σπίτι με όνομα «Άνω Κάτω». 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ανάποδο σπίτι μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα και συγκεκριμένα στο 19ο χλμ. της λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι.

Το σπίτι αποτελείται από ισόγειο και έναν όροφο με εσωτερική σκάλα και μέσα όλα – μα όλα είναι ανάποδα, σαν να περπατάει κάνεις στο ταβάνι. Πρόκειται για αξιοθέατο για όλη την οικογένεια, φτιαγμένο με τρόπο ώστε να νιώθει ο κάθε επισκέπτης του σαν να είναι στο διάστημα αφού δίνει την αίσθηση ότι ο νόμος της βαρύτητας λειτουργεί διαφορετικά στο εσωτερικό του. Γι’ αυτό βέβαια δεν ενδείκνυται για ανθρώπους που ζαλίζονται εύκολα όπως για παράδειγμα στα παιχνίδια του Λούνα παρκ.Το ανάποδο σπίτι «Άνω Κάτω» δημιουργήθηκε από έναν Πολωνό επιχειρηματία ο οποίος έχει παρόμοια δραστηριότητα σε 7 πόλεις της Πολωνίας, στη Πράγα στη Τσεχία και στην Ουγγαρία. Η εταιρεία μάλιστα έχει σκοπό να στήσει ανάποδα σπίτια επίσης στο Λουτράκι, τη Καλαμάτα, την Κατερίνη και στα Χανιά.Το οικόπεδο στο Πικέρμι έχει έρθει στα χέρια της εταιρείας από τον μήνα Ιούλιο του 2020 αλλά λόγω της καραντίνας και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ήταν αδύνατον να μεταφερθεί ο εξοπλισμός από το εξωτερικό. Όλους αυτούς τους μήνες η εταιρεία ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στο δημόσιο και πλήρωνε όλα όσα όφειλε χωρίς καν να λειτουργήσει μαζί με όλα τα έξοδα και μισθοδοσίας του προσωπικού. To Σάββατο στις 26 Ιουνίου 2021 ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του σπιτιού για το κοινό. Η τιμή εισιτηρίου είναι για τα παιδιά κάτω των 3 ετών δωρεάν, για τα παιδιά 3 έως 12 ετών, 4 ευρώ, για τα παιδιά άνω των 12 ετών και τους ενήλικες στα 5 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -