Ανοίγει τις πύλες του το νέο Εθνικό Μουσείο της Νορβηγίας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το Εθνικό Μουσείο της Νορβηγίας, το κόστος του οποίου ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ, δεσπόζει στη δυτική προκυμαία του Όσλο και είναι το μεγαλύτερο στη Σκανδιναβία.

Η διευθύντρια του μουσείου, Κάριν Χίντσμπο, αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τις εκτεταμένες καθυστερήσεις που κράτησαν για μεγάλο διάστημα διάσημα έργα τέχνης, όπως «Η Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνκ μακριά από τους φιλότεχνους. «Λυπάμαι που δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες του κοινού τα τελευταία χρόνια», είχε γράψει το 2020.

Καθώς μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές πριν από τα εγκαίνια (και ενώ η τιμή εισιτηρίου δεν έχει αποφασιστεί ακόμη), η Κάριν Χίντσμπο πιστεύει ότι όλα θα βρουν τη θέση τους την κατάλληλη στιγμή.

Πρόκειται για ένα μουσείο επικής κλίμακας. Σε 13.000 τετραγωνικά μέτρα θα εκτεθούν 5.000 έργα, γεγονός που το καθιστά μεγαλύτερο από το Κρατικό Μουσείο της Ολλανδίας, το περίφημο Ρέικσμουζεουμ στο Άμστερνταμ ή το Γκούγκενχάιμ (Guggenheim) στο Μπιλμπάο.

Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου στο Όσλο της Νορβηγίας αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό στις 11 Ιουνίου.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -