ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία

Η μεγάλη ημέρα για τα σχολεία έφτασε κι ήρθε η ώρα να επιστρέφουν στις τάξεις τα παιδιά του νηπιαγωγείου και οι μαθητές του δημοτικού και των ειδικών σχολείων.

Από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας, η επαναλειτουργία των οποίων θα εξεταστεί σε επόμενο στάδιο.

Κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι ξεκινά η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών) καθώς και των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

Διευκρινίστηκε μάλιστα, ύστερα από σύσκεψη με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ότι οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν την Δευτέρα κανονικά και στις κόκκινες επιδημιολογικά περιοχές.

Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ενόψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των παραπάνω σχολικών μονάδων:

    • Δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να εξεταστούν προληπτικά για κορονοϊό, μέσω της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς https://edu.testing.gov.gr και ήδη έχουν προγραμματιστεί τα πρώτα ραντεβού για σήμερα Παρασκευή.
    • Διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά..
    • Επιπλέον θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα πρόληψης κυρίως για την αποφυγή του συγχρωτισμού γονέων και κηδεμόνων που συνοδεύουν τα παιδιά. Υπάρχει πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων, καθώς και για χρήση περισσότερων της μίας εισόδου, όπου υπάρχουν.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button