Άνθρωποι βοήθησαν μία θαλάσσια χελώνα να ξαναβρεθεί στον Ωκεανό

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μια χαμένη, τεράστια θαλάσσια χελώνα βρήκε τον δρόμο της πίσω στον Ατλαντικό Ωκεανό χάρη στην αγάπη και το ενδιαφέρον εθελοντών.

Η δερματοχελώνα 227 κιλών είχε κολλήσει στην λάσπη, στις όχθες ενός ποταμού στο Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης.

Στα μέσα της εβδομάδας, ομάδες εθελοντών ανταποκρίθηκαν στις αναφορές για το αβοήθητο ζώο. Έδρασαν άμεσα ώστε να μην χαθεί και πάλι στον ποταμό με την επερχόμενη παλίρροια και τοποθέτησαν την χελώνα πάνω σε ειδικό κιτ μεταφοράς δελφινιών και μικρών φαλαινών.  Μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την τοποθέτηση μικροτσίπ για την παρακολούθησή της, απελευθερώθηκε στα γνώριμα, για εκείνη, νερά του Ατλαντικού. Οι εθελοντές θα παρακολουθήσουν τώρα για 30 ημέρες την χελώνα, ώστε να είναι σίγουροι πως επιβίωσε.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -