ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας ! Με SMS ή Βεβαίωση η κυκλοφορία

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών – lockdown – ανακοίνωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση, στις 22/03/2020 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Όλες οι λεπτομέρειες για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Το μέτρο θα ισχύει από τη Δευτέρα 23/3/2020 στις 6πμ με ισχύ έως τις 6 Απριλίου 2020 και ώρα 6πμ.

Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται για:

1. Μετάβαση από και προς στην εργασία για τις εργάσιμες ώρες μόνο.
2 Μετάβαση στον γιατρό ή τον φαρμακοποιό.
3. Μετάβαση για είδη πρώτης ανάγκης και τράπεζες.
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5. Μετάβαση σε τελετές (π.χ. γάμος ή κηδεία).
6. Μετακίνηση με κατοικίδιο ζώο ή για μεταφορά.
7. Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μετάβασης μόνιμης κυκλοφορίας με οδηγό και έως ένα άτομο στο κάθε όχημα.

«Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται για όσους εργάζονται, για επίσκεψη σε γιατρό ή στο φαρμακείο, μετάβαση σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, μετάβαση για παροχή βοήθειας, μετάβαση για τελετή. Η εύκολη μετάβαση του κορωνοϊού θέτει σε κίνδυνο τις ευπαθείς ομάδας αλλά και το σύστημα υγείας. Η κατάσταση άλλων χωρών μιλάει από μόνη της. Η απαγόρευση με ρητές εξαιρέσεις σπάει την αλυσίδα της διασποράς και μας κρατά ασφαλής στο σπίτι μας. Ήταν αναγκαίο να γίνει τώρα.» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Θα επιβάλλεται 150 ευρώ πρόστιμο για παράβαση των μετακινήσεων.

Οι βεβαιώσεις και οι εξαιρέσεις

  • 1ος τρόπος με Βεβαίωση

Στο forma.gov.gr υπάρχουν οι δύο βεβαιώσεις.

Τύπου Α (για εργαζόμενους, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.)

Απαγόρευση κυκλοφορίας

και Τύπου Β (για τις παρακάτω 6 περιπτώσεις πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο μετακίνησης.)

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή γιατρό
2. Μετάβαση για αγορά αγαθών πρώτης ανάγκης
3. Μετάβαση στην τράπεζα
4. Κίνηση για παροχή βοήθειας
5. Μετάβαση σε τελετή
6. Μετάβαση για ατομική άσκηση ή άσκηση ζώου

Απαγόρευση κυκλοφορίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΔΩ:

Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (PDF)

Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (MS-Word)

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

 Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (MS-Word)

 

  • 2ος τρόπος με δωρεάν SMS στο 13033

θα πρέπει να αναφέρονται ο αριθμός και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες.Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίαςόπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παραπάνω αιτιολογίες.Θα λαμβάνετε ως απάντηση:.Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίαςΣε περίπτωση ελέγχου, επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

 

  • 3ος τρόπος με τη συμπλήρωση χειρόγραφης φόρμας

σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα. Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες: Όνομα/ΕπίθετοΔιεύθυνση κατοικίαςΛόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμούΗμερομηνία, ώρα, υπογραφή


Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.


Απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button