ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Μοίρασε δέματα αγάπης στους αστέγους της Αθήνας μαζί με την ΕΛΑΣ

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Παραμονή Χριστουγέννων με τη δύση του ηλίου, κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μοίρασε δέματα αγάπης στους αστέγους της πρωτεύουσας.

Δεν είναι η πρώτη φορά – εν μέσω πανδημίας και αύξησης κρουσμάτων- όπου η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αφουγκράζεται την αγωνία της εγκατάλειψης και της μοναξιάς των αστέγων, μοιράζοντας είδη πρώτης ανάγκης, πολλές ευχές για καλή χρονιά και ένα χαμόγελο για να στηρίξει την ελπίδα σε όσους ανανεώνουν κάθε φορά το ραντεβού μαζί της.

Αρωγός αυτή τη φορά η ΕΛ.ΑΣ., η οποία πάντα κοντά στον πολίτη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας, μετουσιώνοντας την ενσυναίσθηση που διέπει το σύνολο των υπηρετούντων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.Τα δέματα τροφίμων περιλαμβάνουν στερεά τροφή, γλυκίσματα, νερό και χυμούς φρούτων, ενίοτε όμως η ανθρωπιστική βοήθεια συνοδεύεται από κλινοσκεπάσματα, ρουχισμό, υποδήματα και είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις περιστάσεις και τα αιτήματα όσων έχουν ανάγκη.

Έγινε χαρτογράφηση των αναγκών και των συνθηκών που βιώνουν οι άστεγοι, οι οποίες, τώρα λόγω πανδημίας ολοένα και αυξάνονται, συνεπεία του οποίου, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αναπροσαρμόζει και τις ανθρωπιστικές της παρεμβάσεις.

Το προφίλ των ανθρώπων που περιμένουν κάθε φορά τη βοήθεια της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» είναι τοξικομανείς, αποφυλακισμένοι, άποροι που περιφέρονται στους δρόμους, στις πλατείες και στις στοές για να βρουν καταφύγιο να περάσουν τη νύχτα τους κατασκευάζοντας με ότι μπορούν την πρόχειρη διαμονή τους.Οι εργαζόμενοι της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και εθελοντές συνεχίζουν αδιάκοπα να τηρούν τις εντολές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, να στέκονται δίπλα στους αστέγους, να τους δείχνουν έμπρακτα ότι δεν είναι μόνοι, να μεταφέρουν τα λόγια του ότι, η Εκκλησία με όλες της τις δυνάμεις  και με αξιόλογες συνεργασίες θα τους στηρίζει  και θα απαντά στις προσδοκίες τους, υπογράμμισε, ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Ιωάννης Πεταλάς, συντόνισε την όλη προσπάθεια και παρουσία, για την μεταλαμπάδευση ενός μηνύματος αλληλεγγύης και αγάπης. Στη συνέχεια μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στην Ηγεσία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους συμμετέχοντες και τον καθένα ξεχωριστά.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -