Αρκτούρος: Στη φύση ξανά 3 αρκούδες και ένας λύκος που είχαν βρεθεί ορφανά

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο Αρκτούρος επέστρεψε στη φύση, έπειτα από περίθαλψη περίπου ενός έτους, τρεις αρκούδες και έναν λύκο. Μια επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και έξι παιδιά.

Τα ζώα είχαν βρεθεί ορφανά σε πολύ μικρή ηλικία. Πρόκειται για τον Γκόραν, την Χούμπα και τον Βίχαρ, τρία αρκουδάκια που βρέθηκαν στη Βουλγαρία και τον Σκαρ, έναν λύκο που εντοπίστηκε κοντά στην Πτολεμαΐδα. 

Αφού συμπλήρωσαν 10 μήνες περίθαλψης στο Κέντρο Επανένταξης Άγριων Ζώων του Αρκτούρου, ήταν η ώρα της επιστροφής τους στο φυσικό περιβάλλον τους. Σε αυτή την επιχείρηση επανένταξης συμμετείχαν ενεργά έξι παιδιά, από 10 έως 15 ετών. Η Αιμιλία, ο Αντώνης, ο Άρης, η Μαρία, ο Χασάν- ένας 15χρονος πρόσφυγας από το Ιράκ- και ο Βέλισλαβ από τη Βουλγαρία είχαν ρόλο δίπλα στους βιολόγους, τους κτηνίατρους και τους φροντιστές των ζώων. Τους έκαναν ερωτήσεις, βοήθησαν στη μεταφορά των αναισθητοποιημένων ζώων, άκουσαν με το στηθοσκόπιο την καρδιά τους, σε συνεργασία με τους καθηγητές της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Νατάσα Κομνηνού και Γιώργο Καζάκο, κατέγραψαν το μέγεθος των πατουσών και πήραν δείγμα από τρίχες για λήψη DNA. Τα ζώα αρχικά ναρκώθηκαν για να γίνουν οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, μετρήσεις, λήψη δείγματος DNA και η τοποθέτηση του κολάρου-πομπού για την παρακολούθησή τους και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε κλουβιά μεταφοράς. Η βουλγαρική οργάνωση Four Paws παρέλαβε τα τρία αρκουδάκια, τα μετέφερε σε δασική τοποθεσία του Central Balkan National Park, όπου και τα απελευθέρωσε, καθώς το πρωτόκολλο ορίζει ότι οι αρκούδες πρέπει να επανεντάσσονται στον βιότοπο της χώρας προέλευσης τους.Ο Σκαρ μεταφέρθηκε σε δασική περιοχή του Ανατολικού Βιτσίου και όταν άνοιξε η πόρτα του κλουβιού μεταφοράς έτρεξε αμέσως προς το δάσος.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -