ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρνητικά τα μοριακά τεστ που υποβλήθηκαν οι δύο διάκονοι

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ PCR στα οποία υποβλήθηκαν οι δύο διάκονοι της μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr τόσο οι δύο ιερωμένοι όσο όλοι όσοι βρίσκονται στο στενό περιβάλλον τους, υποβλήθηκαν σε τεστ μοριακού ελέγχου τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Τα αποτελέσματα αυτά προκάλεσε ανακούφιση στους αρμόδιους καθώς δείχνει ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται να προκλήθηκε κάποια συρροή κρουσμάτων και μάλιστα του μεταλλαγμένου νοτιοαφρικανικού στελέχους στο οποίο διαγνώστηκε θετικός ο ένας από τους δύο διακόνους της μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως. Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα από που κόλλησε ο συγκεκριμένος διάκονος.

Όπως έγραψε χθες η Voria.gr ο ένας εκ των διακόνων ο οποίος λειτουργεί στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Κορδελιού είχε διαγνωστεί με covid-19 στις 7 Ιανουαρίου και ο δεύτερος, ο οποίος ήταν θετικός στο μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος, είχε νοσήσει στις 16 Ιανουαρίου. Πλέον, μετά την παρέλευση τόσων ημερών και οι δύο φαίνεται πως έχουν αρνητικοποιηθεί. Παράλληλα, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα των τεστ τα οποία έγιναν τις τελευταίες ώρες και ο στενός οικογενειακός περίγυρός τους, εμφανίζεται καθαρός από covid-19.

Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι όλα τα rapid test τα οποία έγιναν χθες στις περιοχές Συκεών, Νεάπολης, Κορδελιού, όπου κινούνται οι δύο διάκονοι, ήταν αρνητικά. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης τα τεστ θα συνεχιστούν καθ’ όλη την εβδομάδα, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ το Σάββατο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο δημαρχείο Συκεών προκειμένου να κάνουν τεστ και οι εκπαιδευτικοί.

Πηγή: https://www.voria.gr


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button