«Dune 2»: Ο απόκοσμος Paul Atreides επιστρέφει στο επίσημο τρέιλερ

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το «Dune: Part Two» συνεχίζει το έπος του Denis Villeneuve, που κάνει λόγο για «κυρίως πιάτο» μετά το ορεκτικό του «Part One».

Το νέο trailer δίνει μια απόκοσμη πρώτη ματιά στον Paul Atreides του Τιμοτέ Σαλαμέ ενώ προσπαθεί να ιππεύσει ένα γιγάντιο αμμοσκώληκα στο Arrakis και επιτέλους έχουμε μια πλήρη εικόνα του του «Part Twο».

Η δεύτερη ταινία μάς επιστρέφει στο μυθικό ταξίδι του Paul, καθώς ενώνεται με την Chani (Ζεντάγια) και τους Fremen, ενώ βρίσκεται σε ένα μονοπάτι εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του.  Η ταινία της Warner Bros. Pictures/Legendary Entertainment γυρίστηκε εξ ολοκλήρου σε IMAX από τον κινηματογραφιστή Greig Fraser (Βραβείο Όσκαρ το 2022 για το «Part One»), όταν μόνο το 40% της πρώτης ταινίας ήταν σε IMAX.

Ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve έδωσε μια πρώτη εικόνα για το επερχόμενο έπος επιστημονικής φαντασίας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου CinemaCon 2023, διευκρινίζοντας ότι δεν θεωρεί τη συνέχεια της ταινίας ως «επέκταση όχι ως σίκουελ» της πρώτης, η οποία κέρδισε έξι βραβεία Όσκαρ.

«Το “Part Two” είναι πιο γεμάτο δράση, μια επική πολεμική ταινία, με πολύ περισσότερο χορό», είπε ενώ χαρακτήρισε το πρώτο «Dune» απλώς «ορεκτικό» που οδηγεί στο «κυρίως πιάτο» του «Part Two».

Ο Villeneuve έγραψε το σενάριο μαζί με τον Jon Spaihts, ο οποίος διασκευάζει το υπόλοιπο μυθιστόρημα του Frank Herbert. Το «Part Two» ανασταίνει το Arrakis χρησιμοποιώντας εντελώς καινούργια σκηνικά και σχεδιαστικά κομμάτια. Η ταινία συνεχίζει επίσης αμέσως μετά το «Dune» χωρίς χρονικό άλμα.

Αν και επιστρέφει το μεγαλύτερο μέρος του καστ του «Dune», η δεύτερη ταινία περιλαμβάνει τους «φρέσκους» στο franchise Florence Pugh, Léa Seydoux και Austin Butler. Η Pugh υποδύεται την πριγκίπισσα Irulan, κόρη του αυτοκράτορα Shaddam IV (Christopher Walken), ο οποίος είναι ο ανώτατος άρχοντας του γαλαξία.

Οι Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Javier Bardem, Josh Brolin και Rebecca Ferguson επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους από την αρχική ταινία. Ο Villeneuve επιβεβαίωσε ότι το δεύτερο μέρος είναι εν μέρει μια ιστορία αγάπης με επίκεντρο τον Paul του Τιμοτέ Σαλαμέ και την Chani της Ζεντάγια, οι οποίοι θα έχουν περισσότερο χρόνο ως ζευγάρι.

«Ήθελα να κάνω μια πολύ ανθρώπινη ταινία, πολύ κοντά στους χαρακτήρες», εξήγησε στο Vanity Fair. «Έλεγα συνέχεια στο συνεργείο μου: “Το πιο σημαντικό είναι αυτή η σπίθα, αυτή η σχέση μεταξύ των δύο αυτών χαρακτήρων”. Αν δεν το αποτυπώσουμε αυτό, αν δεν το έχουμε στην οθόνη, δεν υπάρχει ταινία. Το επίκεντρο της ιστορίας είναι αυτή η σχέση“».

Το «Dune: Part Two» κάνει πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους.

Δείτε το τρέιλερ:

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -