ΠΡΟΣΩΠΑ

Αστυνομικός δωρίζει μελέτη για ψηφιοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας

Το Σάββατο και την Κυριακή 29-30/11/2019, πραγματοποιήθηκε το 15ο Εθνικό και Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικών Μελετών (ΕΣΣΜ), στους χώρους του Πανεπιστήμιου Πειραιά, με θέμα «Systemics & Business Intelligence», όπου ο Υποψήφιος Διδάκτορας κ. Ζωάννος Νικόλαος, ο οποίος είναι αστυνομικός στο επάγγελμα, παρουσίασε μια ολοκληρωμένη μελέτη, σχετικά με την βελτίωση των υπαρχουσών διαδικασιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο εν λόγω συνέδριο, παρουσιάστηκε εκτενώς ο τρόπος με τον οποίο η χρήση των τεχνολογιών: Internet of Things (IoT), Blockchain Technologies (BT), 5G Networks και Artificial Intelligence (AI), προάγουν την Επιχειρηματική Ευφυία (Business Intelligence – ΒΙ).

Παρόντες και ομιλητές του συνεδρίου ήταν καθηγητές από διάφορα Ελληνικά και Διεθνή Πανεπιστήμια, όπως επίσης Διδάκτορες και υποψήφιοι Διδάκτορες Πληροφορικής.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος Διδάκτορας κ. Ζωάννος Νικόλαος, ο οποίος είναι αστυνομικός στο επάγγελμα παρουσίασε μια ολοκληρωμένη μελέτη, σχετικά με την βελτίωση των υπαρχουσών διαδικασιών της Ελληνικής Αστυνομίας, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα το ύψος των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων που μπορούν να εξοικονομηθούν. Μετά το πέρας της παρουσίασης του, ΔΩΡΗΣΕ την μελέτη του αυτή στο Ελληνικό Δημόσιο και αποτελεί την δεύτερη κατά σειρά ΔΩΡΕΑ του. Καθόσον, στο παρελθόν είχε αναπτύξει ένα λογισμικό για την συλλογή και την ανάλυση ψηφιακών πειστηρίων από ηλεκτρονικό υπολογιστή που έχει δεχτεί επίθεση από κακόβουλο λογισμικό/χρήστη, το οποίο αποτελεί πλέον υλικό του Ελληνικού Δημοσίου.

Να συγχαρούμε τον ανωτέρω αστυνομικό, συμπληρώνοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, προάγουν την κοινωνική εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας και αποτυπώνουν πλήρως τον όρο «ευδαιμονία», που πρώτος είχε προσδιορίσει ο Αριστοτέλης.

Το Συντονιστικό Όργανο Στρατηγικής και Αξιοποίησης Χρηματοδοτικών Πηγών (Σ.Ο.Σ.Α.Χ.Π.) επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για την εν λόγο μελέτη.

Η έναρξη της διαδικασίας σχεδιασμού της προγραμματικής περιόδου 2021–2027 ενεργοποιήθηκε με την έκδοση της 1ης Εγκυκλίου από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτή την στιγμή έχουν κατατεθεί προτάσεις στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρυθμίσεις του Δημοσίου Τομέα»

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:
http://www.conf.hsss.eu/1051_2/Digital-Poster-Session

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close