ΕΛΛΑΔΑ

ATTICA GROUP: Εκπαιδευμένα τα πληρώματα για την τήρηση των κανόνων στα πλοία

Η ATTICA GROUP βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες όλων των αρμοδίων Αρχών αναφορικά με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Κυρίαρχο μέλημά μας είναι η υγεία των επιβατών μας, των συνεργατών μας και των εργαζομένων μας. Έχουμε όμως και πλήρη επίγνωση του σημαντικού μας ρόλου για τη διασφάλιση της εδαφικής συνοχής της Χώρας μας και του απρόσκοπτου εφοδιασμού των νησιών μας.
Για αυτό με ψυχραιμία και σοβαρότητα λάβαμε, ήδη από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Ιταλία, σειρά προληπτικών μέτρων σε όλα τα πλοία και τα γραφεία μας.»
Θερμομέτρηση στα πλοία – Ο Γιάννης Πλακιωτάκης θερμομετρήθηκε πριν την είσοδό του/ Φωτογραφία: INTIME NEWS
Δημιουργήθηκε Ειδική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση και συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και όλες τις αρμόδιες Αρχές, για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την προστασία των επιβατών, των πληρωμάτων και του προσωπικού ξηράς, και την εφαρμογή εξειδικευμένου πλάνου επιχειρησιακής συνέχειας του Ομίλου Attica.
Όλο το ανθρώπινο δυναμικό των γραφείων, τα πληρώματα και οι συνεργάτες έχουν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες πρόληψης, καθώς και οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ασθένειας.
ATTICA GROUP
Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στο εσωτερικό του «Νήσος Σάμος» με τον Cpt Γιώργος Αρβανίτης / Φωτογραφία: INTIME NEWS
Τα πληρώματα των πλοίων είναι πλήρως εκπαιδευμένα σε θέματα υγείας και υγιεινής και έχουν λάβει τις εξειδικευμένες οδηγίες των Αρχών για τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης από τον Covid-19, ενώ παράλληλα είναι πλήρως ενημερωμένα για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου κρούσματος εν πλω σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές

Τα πλοία διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, ειδικό kit), ενώ έχουν διατεθεί ειδικές καμπίνες σε κάθε πλοίο για την αντιμετώπιση και περιορισμό τυχόν μεμονωμένου περιστατικού προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των επιβατών και του πληρώματος.

Όλα τα πλοία είναι εξοπλισμένα με αντισηπτικό διάλυμα για την προσωπική υγιεινή των επιβατών και του προσωπικού.

Οι διαδικασίες καθαρισμού των μονάδων κλιματισμού, των καμπινών καθώς και των κοινοχρήστων χώρων των πλοίων έχουν εντατικοποιηθεί και τα πληρώματα έχουν εκπαιδευτεί να πραγματοποιούν τακτικά απολύμανση όλων των χώρων των πλοίων με τα ενδεικνυόμενα από τις Αρχές προϊόντα. Πιστοποιημένα συνεργεία έχουν προχωρήσει απολυμάνσεις στα πλοία και στα κτήρια των γραφείων, οι οποίες επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση της ATTICA GROUP:
«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, φροντίζουμε για τη διαρκή ενημέρωση των επιβατών μας προκειμένου για την τήρηση των κανόνων πρόληψης, μέσω ενημερωτικών μηνυμάτων που προβάλλονται στις οθόνες των πλοίων. Παράλληλα, το προσωπικό του πλοίου προβαίνει σε συχνές ανακοινώσεις και συστάσεις, έτσι ώστε να διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των επιβατών κατά την παραμονή τους σε ένα από τα σαλόνια μας, τα μπαρ ή στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων και να αποφεύγουν το συνωστισμό κατά την αποβίβασή τους από το πλοίο.

Έχουμε δώσει αναλυτικές οδηγίες στους εργαζομένους μας να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και τις άσκοπες μετακινήσεις και έχουμε εφαρμόσει ήδη σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας με εξ αποστάσεως εργασία για πάνω από το 80% του προσωπικού μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και διατηρώντας το κατά δυνατόν ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας στα γραφεία μας.

Έχουμε αναστείλει τα κάθε είδους επαγγελματικά ταξίδια (εντός και εκτός Ελλάδος) και τις δια ζώσης συναντήσεις με εξωτερικούς συνεργάτες, επιδιώκοντας τηλεφωνική επικοινωνία, videoconference ή teleconference ακόμα και για εσωτερικές συναντήσεις.

Το πιο σημαντικό ίσως από όλα: έχουμε επικοινωνήσει σε όλους τους εργαζομένους μας, θάλασσας και ξηράς, την ανάγκη όχι μόνο για κοινωνική ευθύνη, η οποία ούτως ή άλλως αποτελεί προτεραιότητά μας χρόνια τώρα, αλλά για προσωπική ευθύνη.»
ATTICA GROUP
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έξω από το «Νήσος Σάμος» στο λιμάνι του Πειραιά/ Φωτογραφία: INTIME NEWS
Μάλιστα, το πλοίο «Νήσος Σάμος» της HELLENIC SEAWAYS που ανήκει στον όμιλο της ATTICA GROUP  και εκτελεί το δρομολόγιο για Χίο, Οινούσσες, Ψαρά και Μυτιλήνη, επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή την επανεκκίνηση της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών προς όλα τα νησιά.

Ο Υπουργός έκανε αυτοψία στο πλοίο και συνομίλησε με τον Πλοίαρχο Γιώργο Αρβανίτη και μέλη του πληρώματος. Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε επιβάτες και πλήρωμα για τη σωστή τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, λέγοντας πως «τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, πρώτα από όλα προστατεύουν του ίδιους αλλά και τη δημόσια υγεία στα νησιά». Το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θέλει με κάθε τρόπο και μέσο να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία ιδιαιτέρως των μικρών νησιών, πρόσθεσε ο υπουργός.
ATTICA GROUP
Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στο εσωτερικό του «Νήσος Σάμος» με τον Cpt Γιώργος Αρβανίτης

«Κατάφεραμε το προηγούμενο διάστημα να έχουμε μηδενικά κρούσματα στα νησιά και αυτό αποτελεί μία μεγάλη παρακαταθήκη για την πατρίδα μας, που σκοπεύουμε να επωφεληθούμε ενόψει και της έναρξης της θερινής περιόδου» είπε. Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε εξάλλου, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζεται περαιτέρω ενίσχυση της ακτοπλοΐας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις καθημερινά, ώστε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, την κατάλληλη χρονική στιγμή, να αναθεωρήσει τα πρωτόκολλα των επιβατών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε όλους και όλες για την υπομονή τους, και ευχήθηκε στους ταξιδιώτες καλά ταξίδια και καλό καλοκαίρι.

Δείτε ακόμη:

⇒ Cpt Γιώργος Αρβανίτης: Ο ήρωας του μικρού Δημήτρη!

⇒ Ο καπετάνιος του «Νήσος Σάμος» βρήκε τη λύση στο λιμάνι της Σύρου – Εικόνες με τη μανούβρα του πλοίου

Εκδόσεις Καστανιώτη: διαγωνισμός συγγραφής για παιδιά,εφήβους,νέους

Για δεύτερη χρονιά οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν σε παιδιά, εφήβους και νέους μια δημιουργική διέξοδο, προκηρύσσοντας τον διαγωνισμό συγγραφής «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο».

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button