ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυτά τα πλεκτά έσωσαν την Ανδαλουσία από την ζέστη

Σε τέχνη έχει αναχθεί η αντιμετώπιση της ζέστης σε μια πόλη της Ανδαλουσίας.

Tο σκίαστρο από κροσέ που καλύπτει πεζόδρομους της πόλης Alhaurín de la Torre, στις πλαγιές της Sierra de Mijas, κάπου 17 χιλιόμετρα από τη Μάλαγα, μπαίνοντας στον τρίτο χρόνο τοποθέτησής του, έχει πλέον επιφάνεια 500 τετραγωνικών μέτρων.

Όλα ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια, όταν η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη χρήση πλαστικών τεντών για την προφύλαξη των διαβατών από τον ήλιο. Αναζητώντας μια πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση, τη βρήκαν στο πρόσωπο της Eva Pacheco, μιας ντόπιας δασκάλας κροσέ.

Η Pacheco και μια δωδεκάδα γυναίκες, όλες μαθήτριές της, χρησιμοποίησαν ύφασμα από ανακυκλωμένο πλαστικό για να κάνουν με κροσέ «σεντόνια» τα οποία συναρμολόγησαν σε ένα γιγαντιαίο σκίαστρο.Στο οποίο, κάθε χρόνο, προσθέτουν νέα κομμάτια, με αποτέλεσμα να καλύπτει φέτος επιφάνεια σχεδόν 500 τετραγωνικών μέτρων. Τα γεωμετρικά μοτίβα, σύμβολα και χρώματα επιλέγουν οι ίδιες οι τεχνίτριες του κροσέ.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button