ΠΑΙΧΝΙΔΙ

«Behind the Flame»: Η προσπάθεια Ελλήνων αθλητών πριν τους Ολυμπιακούς

Το φωτογραφικό ντοκιμαντέρ του Νίκου Ζήκου με τίτλο «Behind the Flame» φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, φιλοξενεί από τις 31 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών Δράσεων, στο επίπεδο 2, την τρίτη κατά σειρά ατομική έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Ζήκου «Behind the Flame».

Η έκθεση «Behind the Flame» αποτελεί σταθερό σημείο ανάδειξης των Ολυμπιακών Αξιών και του Ολυμπιακού Ιδεώδους και πρόκειται για ένα μοναδικό φωτογραφικό ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως στιγμιότυπα κορυφαίων εν ενεργεία Ελλήνων αθλητών και απεικονίζει τον πόνο, την προσπάθεια, τις δυσκολίες και τα συναισθήματα που συνοδεύουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.Με τη στήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τη βοήθεια της πρωταθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής Βασιλικής Μιλλούση, ο Νίκος Ζήκος φωτογράφισε πάνω από 25 αθλητές,.

Ανάμεσά τους ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας, η χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης, ο Παναγιώτης Γκιώνης, αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με τέσσερεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Βούλα Παπαχρήστου, αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν με δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών αλλά και η Αιμιλία Τσουλφά, χρυσή Ολυμπιονίκη το 2004, η οποία επιστρέφει ξανά μαζί με την 20χρονη Αριάδνη Σπανάκη, προκειμένου να εκπροσωπήσουν στο Τόκιο την ελληνική ιστιοπλοΐα στην κατηγορία 470.Οι φωτογραφίες της έκθεσης είναι διαθέσιμες μέσα από το ομώνυμο λεύκωμα Behind the Flame, το οποίο πωλείται ηλεκτρονικά στο επίσημο e-shop της διοργάνωσης http://behindtheflame.gr/ και τα έσοδά του θα διατεθούν, υπό τη μορφή υποτροφίας, σε αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και δεν υποστηρίζονται από οποιαδήποτε χορηγία ή δεν χαίρουν άλλου τύπου οικονομικής ενίσχυσης.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 21:00 στο επίπεδο 2 του Μουσείου με δωρεάν είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια και τα ωράρια λειτουργίας των υπόλοιπων χώρων του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.athensolympicmuseum.org.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button