Ο γνωστός σεφ Γιώργος Σίσκας φτιάχνει Μπράουνις (Brownies) με κακάο!
Εύκολη και λαχταριστή συνταγή για τα ωραιότερα brownies σοκολάτας.
Σερβίρετε με παγωτό και απολαύστε τα!
Υλικά
Για 25 μικρά brownies
10 κουταλιές της σούπας (140 γρ) ανάλατο βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνι (250 γρ.) ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας (65 γρ.) σκόνη κακάο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι (65 γρ.) αλεύρι για κάθε χρήση
2/3 φλιτζανιού (75 γρ.) καρύδι τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τη σχάρα στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου και προθερμάνετε στους 170 ° C.
- Απλώστε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο στον πάτο και τα πλαϊνά ενός τετράγωνου ταψιού, αφήνοντας μια προεξοχή στα δύο πλαϊνά.
- Αναμείξτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα πυρίμαχο μπολ και τοποθετήστε το μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει – μπεν μαρί. Ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μείγμα να είναι λείο και αρκετά καυτό. Αφαιρέστε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήστε το για λίγο ώστε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
- Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας.
- Όταν η ζύμη φαίνεται παχιά, προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε μέχρι να μην φαίνεται πια και έπειτα χτυπάτε δυνατά με την κουτάλα.
- Προσθέστε τα καρύδια, αν θέλετε.
- Ψήστε για περίπου 20 – 35 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Μόλις κρυώσει κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε με παγωτό.
Ευχαριστούμε το Ta’n’co Homemade Food