ΜΟΥΣΙΚΗ

Canto General: Το Στρασβούργο διοργανώνει συναυλία για το έργο του Μίκη Θεοδωράκη

«Το Canto General και ο συνθέτης του – Η ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη» είναι ο τίτλος της διάλεξης του Γιώργου Αρχιμανδρίτη, συγγραφέα του βιβλίου Μίκης Θεοδωράκης η ζωή μου (Εκδόσεις Πατάκη)-Mikis Théodorakis par lui-même  (Editions Actes Sud), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου (Αμφιθέατρο του Collège Doctoral Européen) την 1η Ιουλίου, στις 6μ.μ.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την παρουσίαση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη «Canto General» σε συναυλία που θα δοθεί στις 4 Ιουλίου, στις 5 μ.μ., στο Jardin des deux Rives του Στρασβούργου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και διοργανώνεται από το Προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Αλσατίας σε συνεργασία με το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών και το Ερευνητικό Τμήμα Ανατολικών, Σλαβικών και Νεο-ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Συγγραφέας, δημιουργός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού και δημοσιογράφος, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης είναι διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης.

Έχει διατελέσει πρέσβης Πολιτισμού της Ελλάδας στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας στην Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ορίστηκε επίσημος εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Παρίσι.

Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και με τον τίτλο του Αξιωματούχου του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών για τη συμβολή του στον τομέα του Πολιτισμού στη Γαλλία και τον κόσμο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button