ΙΣΤΟΡΙΕΣ

CEO μείωσε στο ελάχιστο την αμοιβή του δίνοντας αύξηση σε όλους

Πριν από 6 χρόνια, ο Νταν Πράις, CEO χρηματοπιστωτικής εταιρείας, έπαιρνε ως αμοιβή ένα εκατομμύριο δολάρια. Τον Ιανουάριο του 2015, αποφάσισε να μειώσει την αμοιβή του κατά 90%, αυξάνοντας παράλληλα τις ελάχιστες εγγυημένες απολαβές σε κάθε υπάλληλο της εταιρείας, στα 70.000 δολάρια ετησίως.

Όταν γνωστοποίησε αυτή την απόφασή του, συντηρητικά μέσα όπως το FOX News τον χλεύασαν, αποκαλώντας τον ειρωνικά «σοσιαλιστή». Όμως ο Πράις δεν άκουγε κανέναν και σε λίγα χρόνια η απόφασή του δικαιώθηκε καθώς η εταιρεία του Gravity Payments γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Σε πρόσφατο tweet, o Πράις περιγράφει τα αποτελέσματα αυτής της τολμηρής πράξης: «…από τότε, τα κέρδη μας έχουν τριπλασιαστεί, είμαστε case study στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το ποσοστό των υπαλλήλων μας που έχουν καταφέρει να αγοράσουν δικά τους σπίτια έχει δεκαπλασιαστεί».Επίσης, μέσα από το Twitter o Πράις έχει περιγράψει με ακόμα περισσότερα στοιχεία την τελευταία εξαετία της εταιρείας του, αναφέροντας πως μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο έγινε επέκταση με νέο υποκατάστημα και 70 νέες προσλήψεις, ενώ δημιουργήθηκε και μια πιο δίκαιη ισορροπία ανάμεσα στους μισθούς, με τον καλύτερα αμειβόμενο υπάλληλο να κερδίζει τα 4πλάσία σε σχέση με τον χειρότερα αμειβόμενο (πριν το 2015, κέρδιζε 33 φορές περισσότερα χρήματα).

Ακόμα και στο ξέσπασμα της πανδημίας, όταν η εταιρεία σημείωσε απώλειες κερδών 55%, οι περισσότεροι υπάλληλοι προσφέρθηκαν να δουλέψουν εθελοντικά έξτρα ώρες, συνεισφέροντας ώστε να υπερκαλυφθούν οι ζημιές και να επιστρέψει η Gravity Payments στην κερδοφορία. Ο Πράις έκανε αυτό που υπαγόρευσε η συνείδησή του: κατέβαλε σε κάθε υπάλληλο τις προβλεπόμενες αμοιβές για τις ώρες που είχε δουλέψει εθελοντικά.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button